Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Du är för fet för att bli kallad idrottare”

Foto: VEGARD WIVESTAD GRØTT / BILDBYRÅN NORWAY BILDBYRÅN
Foto: VEGARD WIVESTAD GRØTT / BILDBYRÅN NORWAY BILDBYRÅN

Therese Sessy Åsland firade framför bortalagets fans under cupfinalen mellan LSK Kvinner och Vålerenga.  

Därefter fick den norska landslagsspelaren utstå hån för sin vikt.

Då slog hon tillbaka. 

– Lyckligtvis är jag inte den som tar åt mig. Jag vet att jag är storväxt, säger hon till TV2

24-åringen var en central del i den norska cupfinalen som avgjordes under lördagen. När hon gjorde lagets fjärde mål valde hon att springa fram mot Vålerenga-fansen och fira framför dem. 

Därefter blev Åsland utsatt för grova påhopp på Twitter från ett anonymt konto som tillhör en Vålerengen-supporter, skriver TV2

Inlägget publicerades under finalen och löd: 

”Då finns det ingen bön. Therese Sessy Åsland: Du är för fet för att kunna kallas idrottare! ”, skrev Twitterkontot. 

Therese Sessy Åsland tog en skärmdump av meddelandet och publicerade det på Twitter – och kommenterade därefter påhoppet för TV2. 

– Jag är en känslodriven människa och firar när jag gör mål. Men jag sa ingenting. Jag skrek bara, säger Åsland som spelar för Lilleströmsklubben LSK-kvinner.

Lider av sjukdom 

Hon berättar även att hon har följt debatten om vikthets, som har varit aktuellt inom norsk skidåkning, när hon valde att slå tillbaka. 

– Det är hysh-hysh, tabu och skam. Lyckligtvis är jag inte den som tar åt mig. Jag vet att jag är storväxt. Det är sådan jag är. Jag lever dock som en elitidrottare under 24 timmar om dygnet och jag vet att arbetet jag gör är bra. 

Åsland berättar även att hon lider av polycystiskt ovarialsyndrom PCOS, där ett av symtomen är att det är lätt att gå upp i vikt.  

– Det gör att man har dålig insulinresistens i kroppen och därmed inte kan äta så mycket samtidigt som man måste träna mycket för att hålla sig ”fit”. Det är något jag måste leva med och jag har accepterat att jag måste vara extra noga med vad jag äter.

LSK-kvinner vann matchen mot Vålerenga med 5–1. 

Under måndagskvällen meddelade damallsvenska Kristianstad att de har gjort klart med Therese Sessy Åsland inför kommande säsong.

”Sessy en otroligt engagerad spelare som alla vill ha i sitt lag och som motståndarna fruktar”, skriver klubben på sin hemsida. 

https://twitter.com/theresesessy/status/1198565647334215681https://twitter.com/KDFF1998/status/1199039435129720838?s=20

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.