Drömstarten sänkte Arsenal i EL-semin

Foto: PRESSINPHOTO / PRESSINPHOTO/SIPA USA SIPA USA
Foto: PRESSINPHOTO / PRESSINPHOTO/SIPA USA SIPA USA

Villarreal vann den första semifinalen mot Arsenal med 2-1.

Efter två mål från Villarreal i den första halvleken skickade Nicolas Pépé in en viktig Arsenal-reducering från straffpunkten.

– Jag är glad över att vi tog oss samman i andra halvlek och gav oss en chans på hemmaplan, säger Arsenals Bukayo Saka till BT Sport.

Arsenal fick en mardrömsstart på Europa League-semifinalen borta mot Villarreal när bollen letade sig fram till Manu Trigueros som placerade in 1-0.

Raúl Albiol stötte sedan in 2-0 vid den bortre stolpen och Arsenal var i rejäl brygga inför den andra halvleken.

Gerard Moreno var nära att sätta 3-0 och Arsenals Dani Ceballos blev utvisad i den 57:e minuten men raset blev inte större för Arsenal som fick straff med 20 minuter kvar av matchen. 

Villarreal besegrade Arsenal

Nicolas Pépé rullade in reduceringen i mitten av målet och Villarreal vann matchen med 2-1 efter att båda laget fått avsluta matchen med tio spelare när även Étienne Capoute blev utvisad.

Arsenals Bukayo Saka är positiv trots förlusten.

– Det var mycket som var positivt i andra halvlek. Det är en semifinal och sättet vi startade matchen på... Vi skapade ingenting, var passiva, förlorade varenda duell. Jag är glad över att vi tog oss samman i andra halvlek och gav oss en chans på hemmaplan, säger Saka till BT Sport.

– Vi visade att vi är bättre än de är, även med tio man. Så det är upp till oss. När vi spelar bra kan vi slå vilka som helst.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.