Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Det är inte många som vill flytta till Kalix tyvärr”

Assis Fanni Pietikäinnen under fotbollsmatchen i Elitettan mellan Brommapojkarna och Assi den 30 majFoto: BILDBYRÅN

Kalixlaget Assi IF ger upp sin plats i elitettan. 

Brist på spelare och ledare gör att laget bara kommer ha ett lag i division 2 nästa säsong.

– Vi anser inte att det är mödan värt att jobba och slita för att få ihop en spelartrupp. Det är inte så många som vill flytta till Kalix tyvärr, säger klubbens ordförande Lennart Wikström till P4 Norrbotten.

Assi IF slutade på tionde plats i elitettan den gångna säsongen och klarade sig kvar i serien med god marginal. Trots det har klubben nu meddelat att laget ger bort sin plats i elitettan 2020 efter tre raka säsonger i serien.

Ordföranden Lennart Wikström berättar om beslutet för P4 Norrbotten.

– Vi har utvärderat de här tre åren under sex veckor nu under hösten. Sedan tidigare har vi varit duktiga på att få fram egna spelare och i laget som gick upp hade vi femton egna spelare. Senaste säsongen var det ungefär hälften och inför kommande säsong blir det ännu mindre. I det läget anser vi inte att det är mödan värt att jobba och slita för att få ihop en spelartrupp. Det är inte så många som vill flytta till Kalix tyvärr, säger Wikström.

Svårt att konkurrera om talanger

Klubben kommer nu bara driva ett damlag i division 2.

– Vi lägger inte ner damfotbollen, vi ska fortsätta jobba fram talanger. Men som det ser ut nu med ledarsituationen och spelartillgången ser det inte bra ut inför 2020, säger Lennart Wikström.

Ordföranden berättar om en hård konkurrens med de andra Norrlandslagen när det handlar om att värva spelare.

– Piteå blev svenska mästare förra året och deras rekryteringsprocess är i gång. Sedan finns Morön BK i elitettan och konkurrensen om spelarna här är jättetuff.

Assis plats i elitettan går i stället till Älvsjö AIK som vann division 1 södra Svealand. Laget förlorade kvalet mot Allingsås men får nu alltså trots det spela i elitettan nästa säsong.