Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Draget: Kulusevski och Isak i anfallet

Foto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅN
Foto: CHRISTINE OLSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN

EM-genrep mot Armenien väntar i morgon för Sverige.

Då väljer Janne Andersson att kasta om i startelvan.

Alexander Isak och Dejan Kulusevski får chansen i anfallet. 

Sverige vann mot Finland i förra veckan med 2-0 och på lördagen väntar det allra sista testet hemma mot Armenien i EM-genrepet. På fredagens presskonferens valde förbundskaptenen Janne Andersson att avslöja den svenska startelvan.

Och det bjöds på en hel del förändringar. 

Real Sociedads Alexander Isak och Juventus Dejan Kulusevski får chansen som anfallspar. Sebastian Larsson kommer att vara lagkapten mot Armenien och startar även han till höger på mittfältet. 

”Känner mig trygg”

Inför matchen står det också klart att Viktor Claesson och Larsson byter av varandra i halvlek. Larsson har spelat både som central mittfältare och ytter men trivs i båda rollerna.

– Jag känner mig trygg i båda rollerna och har spelat båda många gånger i landslaget och vet vad Janne och Peter förväntar sig i de olika rollerna. Jag har inga problem att skifta från en dag till en annan, jag känner mig trygg med den rutin jag har på båda platserna, säger Larsson

Vad läser du in i att du startar båda matcherna?

- Inte så mycket om jag ska vara ärlig. Jag vill spela varenda minut. Från förstra träningsmatch till sista slutspelsmatchen. Man lägger sådana tankar åt sidorna när man varit med så länge. När man var ung så tog man in varenda detalj, hur förbundskaptenen tittade på en och sådana grejer.

Sveriges startelva mot Armenien

Robin Olsen (mv)

--

Mikael Lustig

Victor Nilsson Lindelöf

Marcus Danielson

Pierre Bengtsson

--

Sebastian Larsson (K) (Viktor Claesson i andra halvlek)

Albin Ekdal

Kristoffer Olsson

Emil Forsberg

--

Alexander Isak

Dejan Kulusevski

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.