Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Dotterns känslosamma ord: ”Vi kämpar hårt”

Så minns fotbollstränaren Diego Armando Maradona.
Maradona med dottern Dalma
Foto: NIVIERE / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN

Lika framgångsrik som Diego Armando Maradona var på fotbollsplanen, lika stökigt var hans liv utanför.

Det dröjde 30 år innan han accepterade faderskapet till sonen Diego Jr, som föddes efter en affär med Cristiana Sinagra under sin tid i Napoli.

Men de senaste åren har barnen stått vid Maradonas sida.

– Vi älskar varandra mer än tidigare och jag tycker att vi har en riktig far-och dotter-relation, skrev dottern Jana för några veckor sedan i samband med Maradonas 60-årsdag.

Diego Armando Maradona sörjs av en hel fotbollsvärld - men också av sina fem barn.

Döttrarna Dalma 33, Giannina, 31 och Jana, 24, samt sönerna Diego Jr, 34 och Diego Fernando, 7.

Maradonas första barn blev väldigt omskrivet.

Under hans framgångsrika år i Napoli på 1980-talet, där han bland annat förde klubben till sin första ligatitel någonsin, föddes Diego Jr.

Mamman var Cristiana Sinagra, som var en vän till en av Maradonas systrar.

Föddes efter otrohetsaffär

Problemet var bara att den argentinske fotbollsstjärnan var gift med en helt annan kvinna, Claudia Villafañe, som senare skulle föda döttrarna Dalma och Giannina.

Diego Maradona vägrade erkänna faderskapet och han vägrade även genomgå DNA-test.

1993, när Diego Jr var sju år gammal, slog en italiensk domstol fast att Maradona var barnets pappa, ändå dröjde det till 2016 innan han accepterade det.

När de träffades i Buenos Aires sa han om sin då 29-årige son:
– Jag älskar honom väldigt mycket och han liknar mig.

I en intervju 2020 berättade mamman Cristiana Sinagra om de starka känslorna.

– De (Diego och Diego Jr) älskar varandra och de hörs ofta, de försöker även att träffas när de kan men det är inte så lätt med Diegos Jr:s jobb. Om det var upp till pappan skulle de träffas varje dag.

Hyllad av dottern

Även runt en av döttrarna, Jana, var situationen liknande där Maradona länge vägrade erkänna henne som sin dotter.

Men Jana och pappa Diego återförenades även de två, och i ett känslosamt inlägg på Instagram i samband med Diegos 60-årsdag den 30 oktober i år skrev Jana:

”Grattis på födelsedagen. Ett sällsynt år med många omständigheter. Nu kommer jag låta självisk men jag kommer säga att det här året är året jag njutit mest av att vara nära dig. Ibland kommer det dagar som vi slåss, snackar skit, men vi kämpar alltid hårt. Vi älskar varandra mer än tidigare och jag tycker att vi har en riktig far-och dotter-relation. Jag lär mig så mycket av dig, och jag kan inte beskriva din betydelse. Jag vet att jag inte var närvarande i många av dina stora ögonblick. Jag kan inte hitta en människa som är värd all din magi och det du åstadkommit med livet. Till oändligheten önskar jag att alla dina drömmar blir verklighet och att du får all kärlek och lycka i världen.”

Bråk med Agüero

Dottern Giannina var tidigare gift med den argentinske fotbollsstjärnan Sergio Agüero, men när paret skilde sig 2012 tog den goda relationen mellan Agüero och svärfar Diego slut.

Maradona gick öppet ut och kritiserade Agüero, och Giannina tog med sig deras gemensamma son Ben hem till Buenos Aires efter skilsmässan.

Diego Maradonas sista barn föddes 2013, då sonen Diego Fernando kom till världen.

Mamma den här gången var Veronica Ojeda, som Maradona brutit med när hon var gravid i fjärde månaden.

Maradona missade även själva födseln då han befann sig i Dubai på jobb.

Enligt den argentinska tidningen Clarin, som var först med nyheten om Maradonas död, var legendaren ledsen över att han inte lyckades så ihop alla sina fem barn på sin 60-årsdag.

Sonen Diego Jr var då fast på ett sjukhus i Neapel där han vårdades för coronaviruset.

Expressens krönikör Thomas Wilbacher om Maradona.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.