Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Dortmunds krav på Erling Haaland

Foto: ACTION PRESS/SHUTTERSTOCK / ACTION PRESS/SHUTTERSTOCK SHUTTERSTOCK

Erling Haaland ryktas bort. 

Nu uppger Bild att Borussia Dortmund kräver svar kring stjärnans framtid och listar flera faktorer som skulle få Haaland att förlänga sin tid i Tyskland. 

Erling Haaland, 21, kopplas ihop med i stort sett samtliga Europas toppklubbar och i sommar kan den klubbar som har råd köpa loss honom för 750 miljoner kronor.  

Fram tills dess lär spekulationerna om norrmannens framtid följa, något som hans nuvarande klubb Dortmund inte uppskattar. 

Klubben uppges därför göra ett försök att övertyga Haaland att stanna i klubben och erbjuder honom en lön på hela 200 miljoner kronor. Men de kräver också svar från norrmannen om hur han ser på sin framtid. Deadline för besked uppges vara i slutet av februari, det skriver Bild.  

Vidare skriver tidningen att ett möte mellan Haalands far, Alf-Inge, och agent, Mino Raiola, kommer att hållas de närmsta veckorna där ett beslut om Haalands framtid kommer att fattas. 

Det kan få honom att stanna

Vidare skriver Bild att andra faktorer än lön kan spela in i beslutet. Bland annat nämns det faktum att fansen i Dortmund avgudar honom, hans tröjor är de mest sålda samt att han har en djup relation med tränare Marco Rose, som han även jobbade med i Salzburg. 

Vidare skriver tidningen att Haaland utsätts för positiv särbehandling i Dortmud. Exempelvis har han fått åka på egen rehabträning i Spanien - utan att utsättas för avundsjuka från sina lagkamrater, en situation som han inte kan förvänta sig i en annan klubb. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.