Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Domarnas miljoner redovisades aldrig

Andreas Ekberg.
Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN
Stefan Johannesson.
Foto: ANDREAS L ERIKSSON / BILDBYRÅN
Mohamed Al Hakim.
Foto: JESPER ZERMAN / BILDBYRÅN

Den pågående skattehärvan bland svenska fotbollsdomare växer.

Nu avslöjar Fotbollskanalen ytterligare tio toppnamn som plötsligt skickat in ändringar i gamla deklarationer.

Enligt sajten handlar det om stora internationella arvoden som domarna inte betalat skatt för.

För ungefär en vecka sen kunde Fotbollskanalen berätta om tre toppnamn inom den svenska domarkåren.

Trion, bestående av domarbasen Stefan Johannesson, Mohammed Al-Hakim och Martin Strömbergsson, valde för ett par månader sen att rätta flera år gamla deklarationer och redovisa miljonbelopp för Skatteverket.

Det handlar om arvoden från internationella fotbollsmatcher som domarna inte redovisat för Skatteverket. Totalt skickade de in så kallade självrättelser på cirka 1,5 miljoner kronor.

– Jag har ingen bra förklaring, sa Johannesson då.

Men trion är knappast ensam.

Under tisdagskvällen skriver Fotbollskanalen att skattehärvan vuxit. 

Ytterligare tio domare i härvan

Ytterligare elva fotbollsdomare, däribland EM-domaren Andreas Ekberg, har också skickat in ansökan om att ompröva sina deklarationer – och redovisa inkomster från matcher dömda utomlands.

”Jag har en kontakt med Skatteverket. Jag har skickat in alla uppgifter för ett tag sedan och tillsammans försöker vi se till att mina inkomstuppgifter för aktuella inkomstår blir korrekta. Jag har varit alldeles för dåligt insatt i det här och det har jag försökt att rätta till”, skriver Ekberg i ett mejl till sajten.

Andra namn på listan över domare som plötsligt försökt ändra i sina deklarationer är Ekbergs assistent Stefan Hallberg, Glenn Nyberg (årets domare i allsvenskan två år i rad), Bojan Pandzic och Tess Olofsson.

– Jag har ingen kommentar. Jag har min arbetsgivare i Svenska fotbollförbundet och jag samarbetar med Skatteverket i detta ärende så jag har inga kommentarer till er, säger Hallberg till Fotbollskanalen.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.