Foto: Shaun Botterill - Fifa
 Foto: Shaun Botterill - Fifa

Domarens egna ord efter supermissen

Publicerad
Uppdaterad
Domare Jorge Larrionda lät spelet gå när Frank Lampard dundrade in kvitteringen för England.
I halvtid fick han se tv-repriserna som hela världen redan hade sett - och han sa bara:
- Oh my god.
När det engelska landslaget fick se domarteamet till åttondelsfinalen mot Tyskland var de kritiska mot huvuddomaren Jorge Larrionda från Uruguay som blev avstängd 2002 för korruption.
England fasade dessutom för många röda kort något som Larrionda gjort sig känd för.
Men det blev så mycket värre än de någonsin hade kunnat tänka sig.
I den 38:e minuten dundrade Frank Lampard bollen i ribban och sedan studsade bollen en halvmeter innanför mållinjen.

Lät spelet gå

Men domaren lät spelet gå vidare.
David Beckham var framme och måttade med armarna hur mycket bollen var inne, Fabio Capello och Wayne Rooney var också framme hos domarteamet och visade sin stora besvikelse och förundran.
Men det var för sent.

Starka reaktioner

Linjemannen Mauricio Espinosa hade missat att bollen var inne med en halvmeter.
När Jorge Larrionda fick se bilderna i halvtid som hela världen såg under spelets gång trodde han inte att det var sant.
Då sa han bara, enligt BBC:
– Oh my god.
Tyskland kunde efter den händelsen göra 3-1 och 4-1 och England var utslaget ur VM.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag