Andreas Tegström dribblade fem man när han rusade över hela planen - och gjorde mål.
Andreas Tegström dribblade fem man när han rusade över hela planen - och gjorde mål.

Doldisens drömmål jämförs med Maradonas

Publicerad
Uppdaterad
Andreas Tegström gjorde drömmålet som hela fotbolls-Norge snackar om.
- Det som är sjukt är att de jämför det med Maradonas mål i VM, säger Tegström till Expressen.se.
27-årige Andreas Tegström är delad trea i skytteligan i Norge. Och han är det mycket tack vare sitt solomål för Sandefjord i söndagens ligamatch mot Viking Stavanger. - Det är lite overkligt när man ser det, säger Tegström. Sen berättar han om sin färd med bollen från eget straffområde. - Vi hade en hörna emot oss. Bollen går ut utanför straffområdet. Jag tror en spelare halkar och jag tar bollen. - Från början hade jag en spelare att gå förbi, men när jag drar honom kommer två till. Tegström rusar med bollen över hela planen upp till Vikings straffområde. - Då vänder jag bort en spelare och får skottläge. Vikingmålvakten Mattias Asper var chanslös när Tegström sköt 3-1 med vänster bredsida. - Det var skönt och det var viktigt mål.

Jämförs med Maradona

I Norge jämförs målet med det Diego Maradona gjorde för Argentina mot England i Mexiko-VM 1986. - Rätt häftigt, säger Tegström och skrattar. Som doldis lämnade han division 2-laget Husqvarna och var med 14 mål med om att skjuta Sandefjord till högsta ligan i Norge. Nu ligger han trea i skytteligan med sina nio mål, vilket är långt fler än vad exempelvis målkungar som Peter Ijeh och Tore André Flo har gjort. - Det är mitt första år i tippeligan. Självklart är det skoj att göra lite mål men det är ingen överraskning för mig själv utan jag trodde att jag skulle klara mig bra här. Andreas Tegström har en cupfinal att se fram emot.

Kan hamna i allsvenskan

Sandefjord möter Rami Shaabans Fredrikstad senare i höst. Tegström har ett år kvar på kontraktet i Sandefjord. - Det har varit tyst från allsvenskan. Men jag har ett år kvar. Sen får vi se.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag