FRAMGÅNGSRIK DOLDIS. Andreas Tegström i norska Sandefjord.
FRAMGÅNGSRIK DOLDIS. Andreas Tegström i norska Sandefjord.

Doldisen jagas av holländsk toppklubb

Publicerad
Uppdaterad
Svenske doldisen Andreas Tegström gör succé i norska Tippeligan och jagas nu av en holländsk toppklubb.
Men inget allsvenskt lag har visat intresse för målsprutan.
- Konstigt, säger Tegström själv.
För två år sedan lämnade Andreas Tegström Husqvarna och division 2 för att spela i norska division 1 med Sandefjord. Med 15 mål sköt han upp laget i Tippeligan. Där har Tegström fortsatt lika bra. Elva mål och en delad fjärdeplats i skytteligan inför den sista omgången har gett eko i Europa. SPORT-Expressen kan avslöja att en holländsk toppklubb jagar Tegström. - Det skulle inte vara fel att spela där. En stor möjlighet för mig, säger Tegström.

Måste komma överens

Han har ett år kvar på kontraktet med Sandefjord. - Klubbarna måste komma överens, säger Tegströms agent Stig Lillejord. Även två danska ligalag och tre norska lag har visat intresse - men inga svenska. - Det är konstigt. Jag skulle gärna spela i allsvenskan någon gång. Det hade man ju som mål förut. - Men jag trivs bra här i Norge. Jag har gjort mig ett större namn här än i Sverige, säger 27-åringen.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag