Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Dödssparken får världen att häpna

Ivan Gazdek måttar en spark mot hönan...
... och drar till.

23-åriga Ivan Gazdek blev irriterad när ett gäng höns sprang in på planen under pågående fotbollsmatch. 

Det gick så långt att han hade ihjäl en av hönorna. 

– Jag blev väldigt ledsen så jag skickade henne ett brev och en ny höna som ursäkt, säger kroatiska spelaren efter matchen till 24 Sata.

Det var under en fotbollsmatch mellan NK Jelengrad och NK Jasenovac som spelarna fick oväntat besök på fotbollsplanen av ett par höns. 

Det var då 23-årige Ivan Gazdek gick till attack. På ett videoklipp kan man se spelaren jaga hönsen – och till slut sparka i väg en av hönorna med full kraft. Fjädrarna flög och sedan även hönan. 

”Blev väldigt ledsen” 

Den kroatiska spelaren fick direkt rött kort för ”osportsligt agerande”. För 24 Sata förklarar Gazdek den olyckliga handlingen och vad som fick honom att ledsna. 

– Hönor springer in på plan hela tiden så att spelet måste stoppas. Det är fullt av avföring överallt, det är ohygieniska förhållanden”. Jag sprang i väg lite efter kycklingarna för att jaga bort dem, jag svängde med foten och då dödade jag en av misstag. 

För den lokala sajten berättar 23-åringen att han egentligen är en djurvän – och själv har en hund och två katter. 

Ägaren till hönsen ska inte ha tagit illa vid men Gazdek som ändå hade dåligt samvete. 

– Men jag blev väldigt ledsen så jag skickade henne ett brev och en ny höna som ursäkt. 

Händelsen har fått stor uppmärksamhet över hela världen och stora tidningar i bland annat Storbritannien, USA, Indien och Australien har skrivit om den makabra händelsen.

TV: Stjärnspelaren attackerar VAR-skrämen