Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Efter MFF:s kryss – nu har Dif chansen

Foto: JOHANNA LUNDBERG / BILDBYRÅN

Efter Malmös poängtapp har Djurgården slagläge inför matchen mot Kalmar. 

Dif får dock klara sig utan Nicklas Bärkroth som är skadad. 

– Det är nog ett ganska desperat lag vi kommer att möta, säger Djurgårdens tränare Kim Bergstrand.

Malmö spelade endast 1–1 mot Sirius under söndagen. Det öppnar upp för Djurgården som har chans att minska avståndet till MFF, men då måste laget besegra Kalmar under måndagen. 

– Det var inte så länge sedan vi mötte dem och jag tyckte då, precis som nu, att de har ett bra spelarmaterial. De gör ganska jämna och bra matcher hela tiden men lyckas inte vinna och nu har de tre raka torskar. Så det är nog ett ganska desperat lag vi kommer att möta och är man i den situationen brukar man göra några förändringar för att skaka runt lite, säger Kim Bergstrand, tränare i Djurgården, till klubbens hemsida. 

Lagen möttes under början av juli. Då vann Djurgården med 2–0. Samtidigt kommer Kalmar till matchen med tre raka förluster. Stockholmlaget är därmed klar favorit. 

– Det gör det svårt att uttala sig om vad Kalmar egentligen kommer att komma med. De kanske byter formation från sin 3/5-backslinje eller om de hittar på någon annan ändring. Så vi måste vara flexibla, på tå och fokusera på vårt eget spel, fortsätter Bergstrand. 

Erik Berg och Jacob Widell Zetterström har varit skadade sedan tidigare och missar matchen mot Kalmar. Det gör även Nicklas Bärkroth som enligt klubbens hemsida har en känning. 

Men trots att yttermittfältaren inte är tillgänglig är Djurgårdens tränare positiv inför matchen där Dif jagar sin första trepoängare efter två kryss. 

– Det är knappt så att man vågar säga det men det kan vara den bästa träningsveckan som vi har haft i år. Nu är inte det någon garanti för att det går bra på måndag men på lång sikt är det i alla fall väldigt bra att ha sådana här träningsveckor.