Djurgården en match från gruppspel i Conference League

Edvardsen och Finndell i samband med första målet.
Foto: JESPER ZERMAN / BILDBYRÅN
Joel Asoro.
Foto: JOHANNA LUNDBERG / BILDBYRÅN

STOCKHOLM. En match är vad som står mellan Djurgården och spel i Europa Conference League.

Detta sedan de besegrat APOEL med 3–0 på Tele 2 Arena och satt sig i ett guldläge inför returen.

– Folk blir livrädda när de kommer hit, säger Joel Asoro.

På det drabbades båda lagen av varsitt rött kort under matchen.

Djurgården stormar mot gruppspel i Europa Conference League.

För redan från start i den första playoff-matchen mot APOEL från Cypern satte laget högsta fart mot avancemang. Gästerna hade nämligen inte mycket att komma med i matchinledningen.

Och hemmalaget skulle också få utdelning redan i minut nio. Detta då Victor Edvardsen slog till med ett riktigt drömmål.

Från halva planen slog han nämligen till, precis som han själv gjorde mot Djurgården i fjol. Detta efter att laget vunnit bollen och han skickat den i mål från halva planen. Något som hyllades av tränare Thomas Lagerlöf efter matchen.

 – Det var trevligare att han gjorde ett sådant mål för Djurgården i stället för emot. Victor är väldigt bra på att orientera sig.

1–0-ledningen stod sig halvleken ut.

– Fantastiskt mål, ändå! Mitt andra på ett år, helt magiskt att få ge tillbaka och göra det i Djurgården, säger Edvardsen.

Drabbades av ett rött kort

Väl i andra halvlek var det också hemmalaget som lyckades utöka sin ledning. Målskytt blev då Hjalmar Ekdal i ett närmast öppet mål. Samtidigt var framspelaren Hampus Finndell, som tog emot ett inlägg från Magnus Eriksson, i en misstänkt offsideposition. Men 2–0 stod det på tavlan.

På det kom också ett 3–0-mål.

Målskytt blev då norrmannen Gustav Wikheim som vek in från vänster och satte bollen intill den första stolpen.

Men allt var inte frid och fröjd.

För kort efter målet, med knappt 20 minuter kvar, drabbades de av ett rött kort. Rasmus Schüller tilldelades nämligen sitt andra gula och visades ut. Därmed kommer han att missa returmötet på Cypern.

Hyllar publiken: ”Vi är som ett odjur”

Men Djurgården lyckades i alla fall att hålla undan och vinna med 3–0 även om gästerna hade ett mål bortdömt för offside.

Djurgårdens tränare Thomas Lagerlöf hyllade både publiken och sitt lags spel efter matchen.

 – Det händer mycket där ute. En elektrisk stämning på läktarna, vi har varierande perioder i matchen. Vi spelar bra i perioder och ibland fick vi inte bett på dem. Vi gör tre fina mål på olika sätt. En bra genomförd match, väldigt bra av oss att vi försvarar oss bra när vi har dåliga perioder i matchen. Elias Andersson spelar knappt som vänsterback men levererar otroliga prestationer, säger Lagerlöf.

Även Rasmus Schüller hyllade publiken.

– Härligt, hela arenan... vi är som ett odjur - laget och publiken. Vi andas tillsammans. Det är många som tycker det är jobbigt att komma hit och spela. Jag har aldrig varit med om det här tidigare.

Han får medhåll av Joel Asoro.

– De är vår tolfte spelare! Folk blir livrädda när de kommer hit, det är en fördel, och vi ska använda det mer.

Vad blir motståndarna rädda för?

– Trycket. Alla vet att det är en stor arena med mycket folk. Får man inte en bra start så blir det jobbigt.

TV: ”Han blir förbundskapten, eller tvingas sparkas”

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.