Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Detaljen som gör att Zlatan blir billigare

Janne Andersson om Zlatans nationalsång: ”Lite roligt”
Foto: GIUSEPPE COTTINI/NURPHOTO/SHUTTERSTOCK / GIUSEPPE COTTINI/NURPHOTO/SHUTTERSTOCK SHUTTERSTOC

Zlatan Ibrahimovic uppges bli kvar i Milan ytterligare ett år.

Stjärnan får behålla samma årslön som tidigare – 71 miljoner kronor.

Men tack vare en skattelättnad i Italien blir Zlatan ändå billigare för Milan nästa säsong.

Under måndagen rapporterade Sky Italia att Zlatan Ibrahimovic är nära att förlänga sitt kontrakt med Milan. Det nya avtalet ska gälla till juni nästa år och Zlatan fortsätter vara välbetald.

Under landslagssamlingen öppnade anfallaren för en fortsättning i Milan.

– Jag är positiv. En dag utan spelarna i Milan är som en dag utan mina två söner. Det är den relationen vi har. Det är den atmosfären vi har skapat. Det är därför vi är så framgångsrika, sa han till TV4.

Blir billigare för Milan

Även Gazzetta dello Sport uppger att förlängningen är nära och väntas bli officiell inom de närmsta dagarna.

Tidningen hävdar också att förlängningen blir ett ekonomiskt klipp för Milan. Zlatan Ibrahimovic behåller årslönen på 71 miljoner kronor. Men en skattelättnad, som gäller utländska spelare i Italien, gör det billigare för klubben.

I stället för 140 miljoner kronor behöver Milan betala ut runt 107 miljoner om året i lönekostnad. För klubben innebär det i praktiken att Zlatans lön sänks till 50 miljoner kronor, skriver Milannews och refererar till Gazzetta dello Sport.

Sampdoria tog ledningen – efter Hernandez jättemiss

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.