Foto: Youtube
 Foto: Youtube

Detaljen: Så räddar du ALLA straffar i FIFA 18

Publicerad

Att rädda en straff i nya Fifa 18 är inte det enklaste.

Men nu har en känd YouTube-stjärna knäckt koden.

Han har nämligen kommit på ett knep för hur man får sin målvakt att rädda alla straffar i det populära tv-spelet, skriver GiveMeSport. 

För ett par veckor sen släpptes årets upplaga i EA Sports omåttligt populära tv-spelsserie Fifa. Som vanligt har tv-spelet några ändringar jämfört med tidigare upplagor.

En av de sakerna som gjorts om till det här spelet är straffarna.

På årets upplaga av spelet ska du först skjuta och sedan styra var skottet ska gå, likt tidigare upplagor – men inte likt förra årets upplaga.

Och det finns en till detalj som vana FIFA-spelare har lagt märke till.

Knepet: Så räddar du straffarna

Youtube-profilen Ovvy har hittat ett knep så att han kan ta reda på vilket håll motståndaren slår sina straffar. I en video på Youtube berättar han om knepet, och i kommentarerna har flera redan lyckats lära sig knepet.

Knepet går ut på följande sätt:

Spelaren som ska slå straffen vrider huvudet, om än lite, åt det håll som straffen ska slås. Så den som är vaksam kan redan innan straffen är slagen upptäcka var straffen kommer att hamna. Se de två bildern nedan och jämför huvudenas vridningar:

Kun Agüeros huvud är riktat åt vänster i bild, och jämfört med bilden under går det att se en tydlig skillnad i riktningen.Foto: Youtube/EA SPORTS.

 

Här går det tydligt att se att huvudet har en annan riktining än i bilden över.Foto: Youtube/EA SPORTS.

 

Se nu till att öva på – så att ni kan slå kompisarna i nästa turnering!

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag