Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Detaljen i passet som kostade 17 miljoner

Från 2017: Diego Maradona, Ronaldinho och Carli Lloyd showade i anslutning till Fifa-kongressen i Bahrain.
Ronaldinho hamnade i fängelse efter ett förfalskat passFoto: NATHALIA AGUILAR / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN
Ronaldinho lämnar fängelsetFoto: NATHALIA AGUILAR / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN

En enda rad på passet han visade upp på flygplatsen i Asunción satte fotbollsstjärnan Ronaldinho i fängelse i Paraguay. 

Under nationalitet stod det ”naturaliserad paraguayan”, vilket brassen Ronaldinho inte är. 

En fadäs som kostat honom drygt 17 miljoner kronor. 

Det är en tämligen välkänd historia vid det här laget. För en dryg månad sedan landade den förre storstjärnan i fotboll, Ronaldinho, och hans bror på flygplatsen i Paraguays huvudstad Asunción. 

Men det framgick nästan omgående att duon hade rest dit med förfalskade pass och sattes i fängelse. Där har de suttit, och Ronaldinho ”firat” sin 40-årsdag, fram till på onsdagen. Då betalades drygt 17 miljoner kronor i borgensumma så att brödraparet kunde lämna fängelset och i stället sättas i husarrest i väntan på rättegång. 

Missen på passet kostade Ronaldinho 17 miljoner kronor

Nu skriver sajten News.com att det var en specifik rad på Ronaldinhos fejkade pass som genast väckte misstänksamhet hos de paraguayanska myndigheterna och ledde till brottsmisstanken. 

Nämligen att det, under nationalitet, stod: ”naturaliserad paraguayan”. Ronaldinho, som är född och uppvuxen i Brasilien, har inte förvärvat paraguayanskt medborgarskap (vilket naturalisation innebär). 

Ronaldinhos advokater har hävdat att den före detta spelaren fick sitt falska pass av en paraguayansk kvinna och att han inte visste att han begick ett brott genom att använda det. Kvinnan ska i sin tur ha givit Ronaldinho och hans bror passen eftersom de sedan tidigare blivit fråntagna sina brasilianska pass och behövde komma in i Paraguay för att gå på ett antal event. 

Bröderna kommer att ha sin husarrest på lyxhotellet Palmaroga hotel i centrala Asunción. 

 

https://twitter.com/DonFutboI/status/1235595608557223936

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.