Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Detaljen i kontraktet som avslöjar Real-planerna

ARKIV: Så här lät det när Mbappé blev klar för PSG
Foto: CHARLES PLATIAU / REUTERS BILDBYRÅN
Foto: ALTER PHOTOS / ALTER PHOTOS/SIPA USA SIPA USA

Kylian Mbappé uppges vara på väg att förlänga med PSG. 

Samtidigt är han fortsatt högaktuell för en flytt till Real Madrid. 

Spanska AS menar nämligen att 21-åringen vill skriva in en ”Madrid-klausul” i det nya kontraktet. 

Coronavirusets påverkan på världsekonomin lär den närmaste framtiden sätta stopp för jätteövergångar inom fotbollen. För Real Madrid innebär situationen att deras möjligheter att värva Kylian Mbappé har förändrats. 

Spanska medier har tidigare rapporterat att klubbens plan varit att försöka få Mbappé att inte förlänga sitt kontrakt med PSG och värva honom 2021. Då hade Paris-klubben varit så illa tvungna att sälja anfallsstjärnan, om de inte velat släppa honom gratis året därefter. 

Det ekonomiska läget gör att Real Madrid troligtvis inte kommer att ha råd att betala det PSG kräver för 21-åringen, och osäkerheten kring affären ska enligt AS ha fått Mbappé att överväga en kontraktsförlängning hos PSG. 

Mbappé vill ha Real Madrid-klausul 

Under måndagen rapporterade The Sun att klubben förbereder ett nytt monsteravtal till Mbappé, där han kommer tjäna lika mycket som Neymar: sju miljoner kronor i veckan. 

Men även om Mbappé skulle skriva på ett nytt kontrakt innebär det inte att han har långsiktiga planer med PSG. Enligt AS vill den franske stjärnan nämligen skriva in en ”Madrid-klausul” i ett nytt kontrakt, som kan göra att han får lämna PSG för en förutbestämd summa. 

Rapporteringen som placerar Mbappé i Real Madrid lär alltså rulla vidare ett tag till – men La Liga-klubben kan behöva vänta längre än väntat på sin drömvärvning. 


◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.