Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Detaljen: Därför vill Barça sälja Coutinho

Foto: JOMA GARCIA/ACTION PLUS/SHUTTERSTOCK / JOMA GARCIA/ACTION PLUS/SHUTTERSTOCK SHUTTERSTOCK
Foto: ALBERT GEA / REUTERS BILDBYRÅN
Foto: PRESSINPHOTO / PRESSINPHOTO/SIPA USA SIPA USA

Philippe Coutinho har inte rosat marknaden i Barcelona sedan flytten från Liverpool för snart tre år sedan. 

Nu är det frågan om brasilianaren får så många fler chanser. 

Spelar stjärnan tio matcher till tvingas Barcelona nämligen betala Liverpool ytterligare 200 miljoner kronor.

När Barcelonas värvade Philippe Coutinho i januari 2018 blev brasilianaren tidernas näst dyraste spelare. Prislappen uppskattades till omkring 1,2 miljarder kronor plus potentiella bonusar. Nästan tre år senare står det klart att 28-åringen inte levt upp till de högt ställda förväntningarna. 

Efter en misslyckad första säsong valde klubben under fjolårssäsongen att låna ut Coutinho till Bayer München. Men någon permanent lösning blev det inte och brasilianaren återvände till Katalonien. 

Under nya tränaren Ronald Koeman har det blivit åtta starter och två inhopp på 13 matcher för Coutinho. Men frågan är om det blir så många fler om klubben själv får välja.

Klubben i ekonomisk kris

Enligt flera spanska medier finns det en klausul i avtalet mellan Barcelona och Liverpool. Spelar Coutinho 100 officiella matcher för sin nya klubb måste Barcelona betala ytterligare 200 miljoner kronor. I dag står stjärnan på 90 matcher.

I dag är den spanska storklubben är i ett läge där stora pengar måste sparas. Coronapandemin har lett till ekonomisk kris där konkurshot hängt över klubben under hösten. Klubben har uppskattat att man under säsongen 2020-21 kommer att tappa omkring 300 miljoner euro, över 3 miljarder kronor, i intäktsbortfall.

Enligt The Atlethic ska klubben därför vara villiga att sälja stjärnan i januari för 45 miljoner pund, omkring en halv miljard. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.