Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

"Det var tufft privat också"

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.

LONDON. Nu berättar Anders Svensson om den svåra tiden efter det att förhållandet med modellen Anine Bing tog slut.

- Jag hade en tung period i höstas, både privat och fotbollsmässigt. 

- Men det är som man säger, man blir starkare av motgångar.

Han platsade inte i Southampton, det tog slut med flickvännen. Det var allt annat än en rolig höst för Anders Svensson.
Foto: JOHANNA

De blev ett par för snart två år sedan.  Men i höstas tog det slut mellan Southamptonproffset och 21-åriga modellen Anine Bing. Samtidigt hade Anders Svensson en tuff tid i klubben. Han tvingades se många matcher från bänken och läktaren. - Det var tufft, men nu känner jag mig starkare igen. Jag mår bra och fotbollen går bra, säger han till Expressen. Under downperioden placerade ryktena honom i en rad andra klubbar, bland annat Valencia och Real Sociedad. 

Blir kvar nästa säsong Men nu stänger transferfönstret och Anders Svensson blir kvar i Southampton. - Ja, det ser så ut. Jag har ju ett år kvar på kontraktet också. - Det har känts bra en längre tid nu med spelet. Det är inte bara en match, utan fyra-fem matcher som jag har tillhört de bästa på planen. Nu har Southampton fått tillbaka en gladare, mer harmonisk - och tuffare spelare. 

Mer fysiskt spel Anders Svensson njuter av fotbollen, spelar mer fysiskt och går in hårdare i närkamperna än förut. - Jag har förbättrat mycket. Men jag tycker inte att jag har ändrat på mig. Jag har ändå kvar min spelstil, jag kommer aldrig att kunna spela på något annat sätt. Det kommer aldrig att funka för mig. Och jag vill ju kunna bidra med mina kvaliteter.  I dag är han med från start när Southampton möter Manchester United borta i Premier League. - Det är alltid lite speciellt att möta de stora lagen. Det blir alltid lite annorlunda spel. Det känns lite extra. Klubben är bra med i övre halvan av tabellen, och Anders Svensson vågar till och med hoppas på seger i dag. - Det blir en tuff match, men jag hoppas vi kan skrälla lite.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.