Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Det var över innan den ens hade börjat”

Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN

GÖTEBORG. För första gången kan Barcelona titulera sig Champions League-mästare.

Lagets chockstart knäckte Chelsea. 

– Jag känner mig extremt besviken, säger Chelseas lagkapten Magdalena Eriksson i TV6.

– Matchen var över innan den ens hade börjat, säger Emma Hayes. 

Under söndagen spelades en historisk Champions League-final i Göteborg. Barcelona eller Chelsea skulle ta klubbens första titel på damsidan. 

Chelsea, med tre svenskor i truppen, hade förhoppningar om att ta säsongens tredje titel då laget redan har vunnit ligan och ligacupen. 

Men det blev en mardrömsstart och slutade i en tung förlust. 

Redan efter 34 sekunder hade Barcelona tagit ledningen och efter 35 minuter var det 4-0. 

– Matchen var över innan den ens hade börjat, summerar Emma Hayes efteråt.

Och fortsätter: 

– Det är tufft när de får momentum efter åtta minuter. Jag har aldrig sett det här tidigare, att man gör fyra mål på fyra chanser.

– Men det är bara att säga grattis till Barcelona. De tidiga målen tog hårt på vårt lag. Det är ett självmål och ett straffmål, klart det är tufft. 

”Inte van att förlora”

Chelsea repade sig något i den andra halvleken, men då var det redan över. 

Stämningen i omklädningsrummet efter förlusten var tung. 

– Besvikelsen nu är att det känns som det var över innan det började, stämningen är den du kan förvänta dig i ett lag där du inte är van att förlora. 

– Men det var inte meningen den här gången, vi kan bättre än så här och är så klart besvikna på oss själva. 

Magdalena Eriksson: ”Extremt besviken”

Den svenska landslagsspelaren och tillika Chelseas lagkapten, Magdalena Eriksson menar att de inte kom upp i sin normala nivå under matchen. 

– Jag känner mig extremt besviken, vi var inte oss själva i dag, säger Chelseas svenska lagkapten Magdalena Eriksson till TV6 efter matchen. 

– Vi kunde inte matcha dem i dag, vi ger det ett ordentligt försök i andra. Då är vi i alla fall Chelsea, i första är vi inte Chelsea. Barcelona är ett fantastiskt lag som utnyttjar våra misstag och träffar oss direkt. 

– Det här kommer vara en extremt stor lärdom för oss när vi tittar tillbaka på den om några dagar. Barcelona förtjänar att vinna, vi måste se var vi inte räcker till och komma tillbaka nästa år. 


◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.