Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

”Det skulle vara en tuff smäll för alla”

Foto: ALEJANDRO GARCIA / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN
Foto: IMAGO SPORTFOTODIENST / IMAGO/ALTERPHOTOS/IBL IMAGO SPORTFOTODIENST GMBH

Neymar ryktas lämna PSG för spel i Real Madrid. 

– Det skulle vara en tuff smäll för alla här, säger Messi till TyC Sports program. 

Men brassen är inte den enda som gjort den förbjudna flytten. 

PSG värvade Neymar från Barcelona för 2,2 miljarder kronor. Men redan ett halvt år efter att brassen anslutit till PSG började det tisslas om intresse från Real Madrid. 

Brasilianska UOL har tidigare rapporterat att agenten Pini Zahivi arbetat för att få till en övergång till Barcelonas ärkerival.  

För drygt två månader sedan skrev tidningen att Zahivi varit i nära kontakt med Realpresidenten Florentino Perez och att han i mars reste till Sao Paulo för att presentera Reals erbjudande. 

Spelare som spelat för Barça och Real Madrid

Javier Saviola - kom till Barcelona 2001. Blev sedan utlånad till Sevilla och Monaco innan han spelade ytterligare ett år på Camp Nou. Därefter skrev han på för Real Madrid 2007 på fri transfer. 

Samuel Eto'o - kom till Real Madrid som 15-åring. Blev utlånad till Leganes, Espanyol och Mallorca. Sedan skrev han på för Barcelona och vann trippeln 2008-2009. 

Ronaldo - brasilianaren som spelat i Barcelona, Inter, Real Madrid och sedan i AC Milan. I Real Madrid spelade han fyra och ett halvt år. 

Alfonso Pérez - spelade i "Los Blancos" men gick sedan till Real Betis innan han flöt upp i Barcelona. Det blev dock inte många minuter i den blåröda tröjan. 

Albert Celades - började i Barcelona för att sedan spela i La Liga-laget Celta Vigo. Därefter bytte han till spel i den vita tröjan. 

Luis Enrique - efter fem säsonger på Santiago Bernabéu bestämde han sig för att skriva på för Barcelona. Där spelade han åtta säsonger. 

Daniel Garcia - han fick inte mycket speltid i Real Madrid och bytte därför till Mallorca. Därifrån gick han till Barcelona. 

Michael Laudrup - dansken började spela i Barcelona, men valde sedan att fortsätta sin karriär i Real Madrid. Där spelade han 1995-1997. 

Robert Prosinecki - efter tre säsonger i Real Madrid och en säsong i Real Oviedo gick den kroatiske spelaren till Barcelona. 

Gica Hagi - spelade i Real Madrid respektive Barcelona två säsonger var. 

”En tuff smäll för alla”

Nu har även Messi uttalat sig om den eventuella flytten till Real Madrid. 

– Det skulle vara hemskt med tanke på vad "Ney" betyder för Barcelona. Det skulle vara en tuff smäll för alla här, säger argentinaren till TyC Sports program "Libero", enligt Marca. 

– Det skulle göra Real Madrid bättre och när jag pratar med honom så vet han om det. 

Brassen ska även ha berättat för lagkamraterna Thiago Silva, Marquinhos, Thiago Motta och Dani Alves om sina planer, skrev Mundo Deportivo förra veckan. 

”Jag har inte frågat om Neymar” 

Under en presskonferens förra veckan fick Real-tränaren Zidane frågor om ryktena kring Neymar, skriver Sport24. 

– Jag vet inte om Madrid-spelare uppskattas eftersom det alltid snackas om att nya spelare på väg till oss. Jag uppskattar de spelare som är här. De jobbar hårt och kämpar varje dag. Det värderar vi högt i Real Madrid, berättade Zidane och fortsatte: 

– Jag vet inte om ledningen pratar med Neymar. Jag skulle inte tro det. Jag har inte frågat om Neymar och det enda jag tänker på är avslutningen på denna säsong. 

Inte den första

Men Neymar är inte den första som, eventuellt, gör den "förbjudna" övergången. 

Den mest traumatiska flytten var när Luis Figo, år 2000, bytte från Barcelona till Real Madrid. Han gick alltså direkt från den katalanskaklubben till huvudstadsklubben. I Barcelona var han en nyckelspelare i fem säsonger och fick även äran att bära kaptensbindeln. I Real Madrid blev det även fem lyckade säsonger. 

 

AV: JULIA WESTERGREN