Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

”Det mentalt svåraste målet jag har gjort...”

GÖTEBORG/STOCKHOLM. Caroline Seger klev fram efter sin avgörande OS-miss.

Mot Georgien satte hon ett av sina svåraste mål i karriären.

– Det skulle jag säga. Rent mentalt, säger Seger.

Caroline Seger tog en liten revansch efter straffmissen mot Kanada i OS-finalen.

När Sverige slog Georgien med 4-0 i VM-kvalet gjorde hon Sveriges tredje mål i matchen från elva meter innan hon punkterade matchen med ytterligare ett mål.

Caroline Seger var känslosam på presskonferensen efter matchen. Hon berättar att det antingen var hon eller Kosovare Asllani som skulle ta straffen.

– ”Kosse” hade ju gått av. Vi hade pratat om det i går och jag har fantastiska lagkamrater som har stöttat och hjälpt till. ”Kosse” stöttade mig väldigt mycket och sa att det bara var upp på hästen igen. Jag var tvungen att lyda henne i dag, säger Seger.

Caroline Seger satte straff

Hur kände du när du gick fram?

– Det är så klart mycket känslor och mycket tankar och det kommer tillbaka minnen. Det är en jobbig känsla men det är det här man måste igenom för att gå vidare. Det var skönt att få en straff så tätt inpå och att få sätta dit den inför Sveriges fantastiska fans.

Kosovare Asllani hade också varit redo att ta en straff om hon hade varit på planen. Hon berättar om samtalet med Seger.

– Det handlade om att ge positiv pepp kring att det bara är att ta en ny straff när den kommer. Vi har stor tro på henne, hon är en ledare och vi vet att hon kan ta det ansvaret. För egen del var det bara att ge en självförtroendeboost. Hon kan det där, säger Asllani.

Det dröjde ett tag innan domaren kunde blåsa i pipan och släppa fram Seger.

– Jag fick stå där och vänta ganska länge och det gjorde inte saken mycket lättare. Jag tänkte ”skjut inte över, sätt den på mål i alla fall”, säger Seger.

– Det är klart det finns en annan press i en OS-final men i dag var den pressen nästan exakt lika kännbar. Så klart var det väldigt känslomässigt att höra alla på läktaren och få lov att trycka dit den och få släppa detta nu.

Hyllas av Gerhardsson

På presskonferensen efter matchen fick Seger också en fråga om ifall straffmålet var ett av hennes svåraste i karriären.

– Det skulle jag säga. Rent mentalt, säger Seger.

Förbundskaptenen Peter Gerhardsson hyllar sin lagkapten.

– Häftigt. Vi vinner med 4-0 och har över 40 avslut, men just det är en så oerhört imponerande prestation av Caroline Seger. Både som människa och som spelare. Jag vet inte hur många som hade gjort en sån grej efter det som hände i OS. Det säger väldigt mycket om henne. Jag tycker det var häftigt, säger Gerhardsson.

Även Magdalena Eriksson är imponerad av Seger.

– Det enda vi kunnat göra är att finnas där, veta att hon inte är ensam. Vi förlorade som ett lag i OS-finalen. Seger var otroligt stark som klev fram i dag, hon hade lätt kunnat ge den till någon annan men hon steppar upp och tar den som den lagkapten hon är, säger hon.

Gerhardsson irriterad efter segern

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.