Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

”Det här året har varit en berg-och-dalbana”

Caroline Seger. Foto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅN
Foto: ANDREAS L ERIKSSON / BILDBYRÅN

Caroline Seger har haft en känslomässig säsong med ett missat SM-guld men en vunnen VM-plats. 

På Fotbollsgalan prisades hon som årets mittfältare.

– Det har varit tufft mentalt men också lärorikt så klart, säger hon. 

 

LÄS MER: Här är alla vinnare på Fotbollsgalan 2018

Caroline Seger prisades som årets mittfältare på Fotbollsgalan i Globen. Detta efter en säsong då hon varit med och tagit Sverige till VM i Frankrike nästa sommar men snubblat på målsnöret till att vinna SM-guld med FC Rosengård. 

– Hela året har varit en känslomässig berg- och dalbana. SM-guldet var nära, Champions League-platsen var nära, VM-platsen fick vi men allt det andra missade vi, säger hon. 

– Jag har nära till alla känslor och man har nästan spelat varje match med kniven mot strupen. Det har varit tufft mentalt men också lärorikt så klart. 

Hade du väntat dig att du skulle vinna priset i år?

– Det är alltid svårt att säga. Jag tycker själv att jag har gjort ett bra år, både i klubben och i landslaget. Men när man inte vinner ett SM-guld är det svårt att konkurrera med de andra. 

– Men jag är stolt och glad över att ha fått tillbaka den här, det var några år sedan, säger Seger som fått pris som årets mittfältare sex gånger totalt, senast 2015.

"Hade bytt alla dagar i veckan"

Samtidigt medger hon att om hon hade kunnat hade hon bytt det individuella priset mot ett SM-guld med Rosengård. 

– Det hade jag gjort alla dagar i veckan, det är ändå det vi jobbar för. De individuella priserna är lite som ett plåster på såren men samtidigt är det SM-guld med laget man hade velat ha. 

Under måndagen kom även besked om att det svenska damlandslaget kommer att spela en match på Friends arena inför VM i Frankrike nästa år. Ett besked som Caroline Seger välkomnar med öppna armar. 

– Med tanke på att herrarna var i Göteborg är det rätt naturligt att damerna skulle få spela i Stockholm. Det är ett bra besked, ett tydligt besked från svenska fotbollförbundet tycker jag, säger hon och fortsätter:

– Det är en fantastisk arena att få spela på, jag hoppas att mycket folk kommer och att vi kan fylla den arenan innan vi åker i väg på VM. Det är en dröm att få uppleva en sådan sak som aktiv. 

Osäker på framtiden

Hur ser din framtid ut, blir VM nästa år ditt sista mästerskap?

– Det är svårt att säga, speciellt om man presterar på topp. Jag tycker att jag har mycket kvar att ge, men vi får se hur nästa år går. Det beror på hur kroppen känns. 

– Men VM är helt klart i siktet, sedan får vi utvärdera vad som händer därifrån.