Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Lundh: ”Det går inte – då blir man utkastad”

Olof LundhFoto: ANDREAS L ERIKSSON / BILDBYRÅN
ZlatanFoto: SIMON HASTEGÅRD / BILDBYRÅN

Zlatan Ibrahimovic var på plats på Fotbollsgalan i Globen.

Men nobbade både att sitta bland övriga gäster och att möta media. 

– Det är synd. Allt är på hans villkor, säger TV4-profilen Olof Lundh. 

Zlatan Ibrahimovic krävde en speciallösning för att komma till Fotbollsgalan i Globen.

Han vägrade sitta vid de vanliga borden.

– Det var Zlatans önskemål att få en egen loge. Och det var något vi var tvungna att tillmötesgå, förklarade Ludvig Ternstedt, pressansvarig sport på TV4.

När Zlatan tilldelades priset Årets forward och delade ut sitt eget stipendium var han nere på scenen, resten av gala-tiden satt han i sin loge. 

Något som får TV4:s reporter och krönikör Olof Lundh att reagera. 

– På ett sätt kanske jag kan förstå att Zlatan inte vill sitta med landslaget, han har ingen tillhörighet med dem längre. Samtidigt kan jag tycka att det är synd att han inte drog ihop ett gäng med gamla spelare som har betytt mycket för honom, och att de hade haft ett bord. 

– Det hade varit roligare om han satt på golvet. Men man kanske måste se det som att det är stort att Zlatan kommer på Fotbollsgalan överhuvudtaget, säger Lundh. 

 

LÄS MER: Här är alla vinnare på Fotbollsgalan 2018

"Det är obegripligt" 

Samtliga pristagare, utom Zlatan Ibrahimovic, mötte media efter att de tagit emot sina priser på Fotbollsgalan.

– Det är på Zlatans villkor. Det var längesen någon gjorde en intervju med Zlatan utan att han var tvingad av landslaget eller att det var i ett kommersiellt syfte. Det har nog inte hänt på över tio år. Det är en del av verkligheten kring Zlatan. Det är en bok som ska säljas, eller ett spelbolag som ska marknadsföra, säger Olof Lundh och fortsätter. 

– Jag tycker mest att det är tråkigt att de som får träffa honom för intervjuer måste göra det under speciella omständigheter, och att de skriver under avtal.

– Jag förstår kanske att media inte bojkottar det. Men att det inte går att ställa en enda fråga som inte är inlämnad innan utan att bli utkastad. Det är för mig obegripligt.

 

LÄS MER: Zlatans skämt när han får fina priset 

LÄS MER: Fischer om Zlatans ord: ”Onödigt sätt att uttrycka sig på” 

LÄS MER: Kritiken efter scenerna: ”Det gör ont i hjärtat”