Lotta Schelin, Lyon. Foto: Imago SportfotodienstLotta Schelin, Lyon. Foto: Imago Sportfotodienst
Lotta Schelin, Lyon. Foto: Imago Sportfotodienst
Lisa Dahlkvist, PSG Foto: Johan BernströmLisa Dahlkvist, PSG Foto: Johan Bernström
Lisa Dahlkvist, PSG Foto: Johan Bernström

Det blev oavgjort i den franska seriefinalen

Publicerad

PARIS. 0–0 i den franska seriefinalen.

Vinnare – Lotta Schelins Lyon som fortsätter leda ligan med tre poäng och jämfört med PSG har en överlägsen målskillnad

– Även om man alltid vill vinna, visste vi att ett oavgjort resultat var ett bra resultat, säger den svenska anfallsstjärnan.

Lisa Dahlkvist startade för Paris Saint-Germain, men Caroline Seger – normalt lagkapten – fanns varken på planen eller på bänken i kväll.

Orsak: En stukad fot som omöjliggjorde spel.

– Det är inte allvarligt, men hon har känt av det sedan i måndags. Hon hade med all säkerhet kunnat spela om matchen varit på lördagen. Men nu vågade vi inte ta några chanser, säger Timothée Lemoine, talesman för PSG.

Lotta Schelin fanns som vanligt på topp, tillsammans med norska supertalangen Ada Hegerberg, för de nio senaste säsongernas stora suverän i ligan – Lyon.

I september visade laget klassen och vann hemmamötet mot PSG med hela 5–0, och tog faktiskt redan där och då ett smärre grepp om ligatiteln.

Det är inbördes möten som räknas nämligen.

– Vi hade behövt vinna med 6–0 nu för att gå om. Och det gör inget lag mot Lyon, menar Lisa Dahlkvist.

– Det var en konstig stämning direkt efteråt i omklädningsrummet. Flera av mina medspelare var glada för att vi äntligen kunde hålla jämna steg med Lyon. Men själv är jag mest förbannad.

Så det är kört nu?

– Hoppet är att Montpellier slår Lyon i sista omgången och att de har tappar ytterligare någon poäng på vägen dit. Men jag har svårt att se att det skulle hända, menar Dahlkvist.

"Jag trodde faktiskt på mål där"

Det var inte mycket som – flera gånger om – skilde Lotta Schelin från att bli matchhjälte.

Efter flera hyfsade lägen i första halvlek, kom den bästa chansen i den 59:e minuten.

I ett mellanting mellan klack och avigt skott, var det ytterst nära att hon gav Lyon ledningen.

Men en fot kom emellan och bollen styrdes ut till hörna.

– Bollen rann igenom och räddades precis. Jag trodde faktiskt på mål där. Även om man alltid vill vinna, visst vi att ett oavgjort resultat var ett bra resultat, säger Schelin.

Du var rejält pigg och också inblandad i de flesta av Lyons farligheter?

– Jag kände mig fräsch och sugen på att spela. Jag låg och högg hela tiden och det var några gånger riktigt nära.

Lyon har nu 55 poäng mot PSG:s 52.

Lyon har dessutom knäckande +87 i målskillnad mot PSG:s +40. Och ett – utom mot Montpellier alltså – lätt program i fortsättningen.

Det ska med andra ord mycket till för att stoppa Lotta Schelin och hennes lagkompisar från att ta ett nytt ligaguld – det tionde raka.

– Det ser otroligt bra ut, sammanfattar Schelin.

 

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag