Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

”Det blev ganska livat på Arlanda”

Foto: FRITZ SCHIBLI / EXPRESSEN/KVÄLLSPOSTEN
Foto: PÄR BÄCKSTRÖM/TT / TT NYHETSBYRÅN
Foto: PRIVAT
Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN

DUBLIN. Mindre ett dygn efter SM-guldet stod Rosengårdsspelarna i kväll på en träningsplan i Dublin med det svenska landslaget. 

Och berättade om festnatten – på Arlanda. 

– Vi insåg att det var ont om tid och fick köra på, säger Olivia Schough. 

När Häcken misslyckades med att ta poäng borta mot AIK i går eftermiddag hade Rosengård plötsligt allt i egna händer i Piteå. 

Och efter stor dramatik lyckades Malmölaget besegra Piteå med 3–2 och SM-guldet var klart. 

Redan i omklädningsrummet började firandet och fortsatte sedan i bussen på väg till flygplatsen. 

Men med anledning av att laget sedan skulle splittras på grund av det stundande landslagsuppehåll på måndagsmorgonen med VM-kvalmatcher gällde det att sätta fart på festen direkt, det berättar Olivia Schough, en av Rosengårds landslagsspelare. 

– Vi insåg att vi inte hade så mycket tid på oss att fira innan vi skulle skiljas åt. Så vi gjorde det bästa av situationen och försökta fira så mycket som möjligt. Det mesta firandet blev på flygplatsen och på planet, säger Schough som inte hade några problem med att leda festen. 

– Det är första gången som jag vinner SM-guld så det var lätt att vara drivande i det festandet. Jag har sett hur det ser ut och nu när det blev verklighet, det är klart att man ville vara med och dra upp stämningen. 

Schough medger dock att gårdagskvällens och nattens firande satt spår. 

– I dag har det mest handlat om återhämtning, men jag mår som en drottning om än väldigt trött. Det blev inte speciellt mycket sömn, jag och Emma (Berglund) låg bara på rummet på Arlanda och njöt. Det gick inte att somna. 

”Det blev ganska livat”

Även Emma Berglund, som blixtinkallades till landslaget i och med Caroline Segers återbud, berättar om festnatten. 

– Just nu är man lite trött, men självklart väldigt glad. Firandet blev oplanerat, vi satte oss i princip bara på bussen mot flygplatsen, käkade, hade lite tid ihop och hade det allmänt gött på planet till Stockholm, säger Berglund som avslöjar att festen dock inte var slut där:

– Det var ganska livat på Arlanda och en skön stämning. Energin var på topp hela vägen fram tills vi skildes åt, vi försökte verkligen bara njuta av stunden. Det kom som sagt lite oväntat att vi skulle ta guldet, säger Berglund som tog SM-guld även förra säsongen men då med Göteborg. 

Bild från Olivia Schoughs Instagram.
Foto: PRIVAT

”De förvånade mig”

32-åriga Berglund ser nu fram mot ytterligare guldfirande när damallsvenskan är över, och hoppas då på mer drag – inte minst från de yngre lagkamraterna. 

– Jag hoppas få se lite mer framfötter från juniorerna när det kommer till det riktiga guldfirandet, men jag tycker ändå det fanns mycket potentiella hos några som jag blev lite förvånad över.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.