Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Det är sorgligt – ett enormt svek”

Expressens Nicole Amiri rapporterar från Stockholm där Zlatan har en bostad.
Thomas BodströmFoto: ANNA-KARIN NILSSON
Zlatan IbrahimovicFoto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN

Thomas Bodström fördömer hatattackerna mot Zlatan Ibrahimovic efter Hammarby-affären. 

Samtidigt förstår Bodström vissa av reaktionerna. 

– Det är ett enormt svek, säger den förre justitieministern i Nyhetsmorgon

Under onsdagen avslöjades bakgrunden till Zlatan Ibrahimovic omtalade Instagram-inlägg, med ett Hammarby-budskap, från tidigare i veckan. Den svenske stjärnan går in som delägare i klubben, där han tar över hälften av det amerikanska bolaget AEG:s aktier – vilket innebär att Zlatan äger ungefär 25 procent av aktierna. 

– Jag tror att de i Malmö respekterar det här. Jag har en god relation till MFF och har haft det i alla år. Men det här har inget med mig som fotbollsspelare att göra. Jag tror att de i Malmö är glada för min skull, sa Ibrahimovic i en intervju med Aftonbladet

Men reaktionerna var långtifrån positiva från Malmö-håll. 

– Han har bränt alla sina broar med MFF. För supportrar och ungdomar kommer han inte vara den förebild han var innan, sa Kaveh Hosseinpour, vice ordförande i MFF support till SVT. 

”Det är ett enormt svek”

Den statyn som nyligen restes över Zlatan i Malmö vandaliserades, och spraymålades med ett rasistiskt budskap. Även Zlatans fastighet i Stockholm utsattes för en hatattack. 

Under fredagen diskuterade Thomas Bodström, advokat och tidigare justitieminister (S) med ett förflutet som fotbollsspelare i AIK, Zlatan Ibrahimovics delägarskap i Hammarby, och reaktionerna kring nyheten i Nyhetsmorgon

– Allt det där tar ju alla normala människor avstånd ifrån, men det är faktiskt lite djupare än så. För om man besöker till exempel Rosengård med alla killar och tjejer där så är de extremt besviken på den person som de satte all tillit till. Det är ett enormt svek mot de personerna. Klubbkänslan väger lite mer, det är inte bara business i allas ögon, säger Bodström. 

Bodström: ”Det är sorgligt”

Han fortsätter: 

– Man behöver inte uttrycka sig på det sättet man gör. Men att det finns en klubbkänsla ska vi vara rädda om och verkligen behålla det som finns. Zlatan får göra som han vill, men han ska vara medveten om den enorma besvikelse som finns där han kanske har sitt enda fäste kvar. Det finns en i hela Skåne som är väldigt glad, det är Markus Rosenberg, han blev ju Skånes son forever. The good guy. Gör supermål i sin sista match dagen efter det här. 

– Jag tycker faktiskt att det är sorgligt, det är tråkigt. Risken är att Zlatan kidnappar Hammarby, att det bara handlar om Zlatan, Zlatan, Zlatan. 

Eva Hamilton, tidigare vd för SVT, hade en annan inställning till den svenske stjärnans intåg i Bajen. 

– Är det så att han bidrar till att Hammarby går väldigt bra kommer allsvenskan öka i intresse och det kommer gynna också Malmö FF.