Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

”Det är nog det värsta någonsin”

Foto: FREDRIK SANDBERG/TT / TT NYHETSBYRÅN

Skador, känningar och sparsamt med speltid stör landslagssamlingen. 

Då erkänner Janne Andersson att han har att göra med det svåraste läget hittills i landslaget.

– Det är nog det värsta någonsin när man tittar på helheten, säger förbundskaptenen. 

Landslaget samlas på måndagen för att under veckan möta både Färöarna och Norge i EM-kvalet. Men läget i truppen är inte optimalt.

Förutom att Viktor Claesson och Ludvig Augustinsson är skadade båda två har flera spelare dragits med svag form eller dåligt med speltid den senaste tiden.

Någonting som gör läget klurigt för förbundskaptenen. 

– Det är nog det värsta någonsin när man tittar på helheten, just vad gäller speltid, säger Janne Andersson på måndagens presskonferens och fortsätter:

– Men vi är i början av en säsong, skulle det se ut så här senare i höst kan vi vara lite oroliga. Det är lite olika omständigheter som gör att det kan vara så här, senare i höst hoppas jag att det är fler som spelar.

Janne Andersson om skadesituationen

Bland annat har Andreas Granqvist haft både skadebekymmer och en sviktande form under säsongen, Marcus Berg har buats ut i sin nya klubb Krasnodar, Robin Olsen har bytt klubb till följd av utebliven speltid och senast under söndagen klev Sebastian Larsson av Stockholmsderbyt.

– Alla har inte kommit, Sebastian (Larsson) har jag inte sett men vad jag hörde var att det var ingen sjukdom eller så, utan mer att han är trött och sliten. Det är inget alarmerande, förklarar Janne Andersson.

– I övrigt är Emil Krafth som klev av förra veckan inga konstigheter med. Lustig spelade matchen fullt ut i veckan men stod över i går och känner sig ganska bra. Vi hoppas att alla 24 är friska och tillgängliga.