”Folk säger: 'Har du bränt alla pengar?'”

Jesper Blomqvist under sin medverkan i SVT:s Mästarnas mästare.
Foto: OLLE SPORRONG
Jesper Blomqvist i mars förra året, då han öppnade sin pizzeria.
Foto: ANN JONASSON / BILDBYRÅN
Jesper Blomqvist.
Foto: OLLE SPORRONG

Jesper Blomqvist omställning till att bli pizzeriaägare har inte varit helt enkel. 

I en intervju med Daily Telegraph berättar Blomqvist om fördomarna han möter. 

– Det är jobbigt när folk frågade en vad man håller på med, det är jobbigt när folk ser ner på en, säger han. 

Det var i mars förra året som det före detta fotbollsproffset Jesper Blomqvist, efter att ha sökt "ett vanligt jobb", aviserade att han köpt en pizzeria på Lidingö utanför Stockholm. 

– Jag har letat länge efter något mat- eller dryckesprojekt att sätta tänderna i. Jag har alltid tyckt att det varit kul sedan jag bodde i Italien. Nu äntligen har jag hittat något som känns lagom stort men ändå väldigt spännande, sa Blomqvist då

Jesper Blomqvist om pizzerian: ”Folk ser ner på en”

Nu har den engelska tidningen Daily Telegraph varit på besök hos Blomqvist på hans pizzeria och den förre Manchester Unitedspelaren berättar att det - framför allt när pizzerian var nyöppnad - tufft för honom. 

– Jag måste säga att det är jobbigt när folk frågade en vad man håller på med och jag svarar: ”Jag har en pizzera”. Det är jobbigt att folk ser ner på en och man tvingas förklara att det är den bästa pizzerian som finns. Nu bryr jag mig inte, även om folk säger: ”har du bränt alla pengar”. Jag kunde inte bry mig mindre, säger Blomqvist. 

Blomqvist: ”Pengarna kan förstöra en”

Under de senaste åren har lönerna i toppfotbollen ökat markant och Blomqvist menar att de enorma pengarna man kan tjäna som elitfotbollsspelare kan bli ett problem. 

– Fotbollsspelare är väldigt bortskämda. Det är enkelt att tappa fattningen och dras med. De här pengarna kan förstöra spelare - det är så det är. Du måste själv lära dig hantera det och det är svårt. Jag är så glad att jag blev uppfostrad i norra Sverige där man har fötterna på jorden och måste jobba hårt. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.