Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Att jag orkade komma hit känns som en seger”

Lotta Schelin och prisutdelaren Olof Lundh.Foto: TV4
Schelin hade svårt att hålla tårarna borta.Foto: TV4
Lotta Schelin höll ett långt tacktal.Foto: TV4

En av svensk fotbolls mest framgångsrika karriärer har fått ett slut. Under kvällens Fotbollsgalan fick Lotta Schelin ta emot Fotbollskanalens hederspris, och hyllades med en stående ovation från publiken.

– Det var så känslosamt, jag hade inte tänkt att det skulle vara så utan jag tänkte att jag skulle stålsätta mig. Men det känns väldigt fint, man blir varm i hjärtat, säger Schelin.

I slutet av augusti berättade Lotta Schelin att hon tagit det tuffa beslutet att avsluta sin karriär.

Schelin är en av Sveriges mest framgångsrika fotbollsspelare genom tiderna, och har på meritlistan bland annat ett VM-brons från 2011 och ett OS-silver från 2016. Hon har dessutom prisats med Diamantbollen fem gånger.

Under kvällen fick hon ta emot ännu en utmärkelse när hon tilldelades Fotbollskanalens hederspris på Fotbollsgalan. Schelin fick en stående ovation från publiken och hade svårt att hålla tillbaka tårarna när hon klev upp på scenen.

– När jag hörde om hederspriset så tänkte jag: "Shit, hur gammal tror de att jag är?" Men det är jag och Kurre Hamrin, så det är rätt häftigt.

Hon fortsätter:

– För ett år sedan kunde jag inte ens titta på galan, det var tufft, jag ville inte bli påmind om den delen i mitt liv. I dag så även om det inte finns en framtid på fotbollsplanen så ser jag en framtid, och det känns fantastiskt fint.

 

LÄS MER: Här är alla vinnare på Fotbollsgalan 2018 

 

Lotta Schelin: ”Det var tufft”

Efteråt utvecklade Lotta Schelin för SportExpressen om det tuffa år som hon har haft.

– Det har varit väldigt speciellt och det har blivit ett avstamp till någonting som förhoppningsvis blir bättre. Att jag överhuvudtaget orkade komma hit känns som en seger i sig, säger hon.

Var det ett svårt beslut att komma hit?

– Det var inte alls ett svårt beslut, det var mer bara att hålla tummarna för att det skulle gå bra. Men jag har haft några fina veckor här så jag kände mig ganska peppad och stark inför det.

Hon fortsätter:

– Det känns knappt som att livet efter karriären har börjat än. Men jag har flyttat hem och det börjar kännas som att jag kan börja landa och blicka framåt. Jag försöker vara ödmjukt försiktig när jag pratar om det, men jag har börjat må bättre, peppar peppar.

Schelin berättar att hon nu även börjat tänka på sin framtida karriär.

– Ingenting är planerat, men det kommer ett VM så det kommer nog hända lite grejer. Jag känner att jag börjar komma till den punkten där jag vill i gång. Det ska bli riktigt kul när det väl blir.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.