Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Det är ett skämt, ett stort skämt!”

Se intervju med Zlatan
Zlatan Ibrahimovics LA Galaxy förlorade mot Colorado Rapids.Foto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅN

DENVER. Zlatan och hans Galaxy åkte på en ny, tung förlust i morse borta mot Colorado Rapids.

Efter matchen var Zlatan Ibrahimovic mycket missnöjd, med både lagkamraterna – och återigen på ligan.

– Det är ett skämt, ett stort skämt, säger han.

Ett höstregn drog in över Dick’s Sporting Goods Park utanför centrala Denver just som Zlatan Ibrahimovics och Galaxys ödesmatch började, och satte tonen för hela kvällen. 

Ibrahimovic hade visserligen ett bra läge redan efter tio minuter när han vände bort Colorados Danny Wilson och sköt från utanför straffområdet – men bollen tog i ribban. 

https://twitter.com/LAGalaxy/status/1171957646758313984?s=20

Sen hände inget. 

Sen hände inget en timme till.  

Sen hände – allt. 

Matchens första mål kom i 79:e minuten när Colorados Jack Price slog en frispark från vänster som Cole Bassett skarvade in förbi David Bingham i Galaxymålet. 

Kort därefter spelades Zlatan fram i straffområdet, men fick inte någon riktig träff på bollen. 

På hörnan som följde nickade sedan Galaxys Giancarlo Gonzalez in kvitteringen.

Avgjorde på straff

Men LA-lyckan blev kortvarig. 

I 85:e fick Colorado straff efter en omdiskuterad situation – som Nicolás Mezquida satte säkert. 

– De sista tio minuterna var kaos. De gjorde mål, vi gjorde mål, de gjorde mål, vi kunde ha gjort mål. Det var matchen. Innan dess … var matchen väldigt tråkig, säger Zlatan Ibrahimovic till pressen efter matchen. 

Under stopptiden – som varade 12 minuter – hade Galaxy läge att kvittera i en ny tilltrasslad situation där LA:s Rolf Feltscher missade mål. 

– Rolf ska göra mål där. Om han gör mål och blir sparkad på efteråt, eller om han missar – sparken är fortfarande efteråt, så det stör honom inte. Man måste göra mål på såna lägen. 

Zlatan var också kritisk mot Galaxys försvar när Cororado fick sin straff. 

– Det enda jag såg var att han dribblade i straffområdet. Om man tillåter att nån dribblar bort en där, så blir det konsekvenser. Han ska inte få dribbla på det sättet som han gjorde. Så det är fortfarande ett misstag av oss. 

Men det största felet var, enligt Ibrahimovic, ligans. 

– Vi saknar så klart några spelare. I går spelade de med landslaget, så jag fattar inte varför MLS har matcher när landslagen spelar. Vi borde ha ett brejk när de spelar.  

– Vi har fler landslagsspelare än andra lag så det får större konsekvenser för oss än de andra. Så det är något MLS behöver ta tag i, också. För det är vi som tar smällen. Vi saknar några spelare, och några kom in i dag till och med, och de spelade i går och så spelar de i dag. Så det är ett skämt, det är ett stort skämt. 

– Det är inte normalt. Och så förväntar de sig att vi ska komma ut här och visa publiken hur bra vi är. Det är svårt. Men det är inget att göra åt. Just nu. Men det här är något MLS behöver fokusera på och agera. 

Förutom att förlusten sved för Ibra & Co sprack svenskens målsvit också. 

Zlatan, som ligger tvåa i MLS-målligan med sina 23 mål, hade sju mål på de fyra senaste matcherna inför Rapidsmötet. 

Tappar i jakten på slutspel

Förlusten var dyrbar för LA Galaxy som kämpar kring slutspelstrecket i västra konferensen och hade behövt tre poäng för att haka på på rätt sida strecket (som går efter sjundeplatsen i MLS).

Konferensen är extremt jämn och det skiljer bara fyra poäng från Seattle på andra plats (46 poäng) ner till Galaxy på åttonde plats (42), så även om det var viktiga poäng som Galaxy gick miste om är slutspelet fortfarande gott och väl inom räckhåll. 

– Vi behöver steppa upp. Om vi verkligen vill det här så behöver vi steppa upp. Och spela med mycket vilja, spela med mycket press på oss. Vilket är okej i min värld. Men jag vet inte hur alla hanterar det, men jag tror att de klarar av att hantera det. Men vi måste visa att vi vill ha varje match. Och inte bara match, varje dag på träning också. Vi får se vad som händer, säger Ibrahimovic. 

Galaxy har haft det särskilt tufft på bortaplan i år och bara vunnit fyra matcher i år. Den senaste bortasegern kom vid midsommar, den 23 juni mot Cincinatti.  

Senast Galaxy vann alls var den 15 augusti, hemma mot Dallas. Innan dess var senaste ligasegern den 20 juli, också på hemmaplan, i derbyt mot LAFC.

Colorados svensk Alex Sjöberg blev inbytt i slutminuterna. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.