Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

”Deras beteende är oacceptabelt”

Berättar om svaga halvleken mot Grekland
Danska spelarna firar VM-avancemanget efter segern i VM-kvalmötet med Österrike.
Foto: LASSE LAGONI / AVALON / STELLA PICTURES/LASSE LAGONI / AVALON AVALON

Det danska landslaget laddade upp inför VM-kvalet mot Moldavien i spat på hotellet. 

I poolen fanns även kvinnliga hotellmedarbetare – något som inte uppskattas av hotelledningen. 

– Där har de visat dåligt omdöme, säger hotellchefen Michael Lauritsen till danska BT.

Det danska landslaget har gått rent genom VM-kvalet och blev i och med segern mot Österrike klart för spel i VM i Qatar.  

Inför matchen mot Moldavien den 9 oktober gick de danska landslagsspelarna ner på spa-avdelningen på hotellet i Marienlyst och badade i poolen - vilket mynnade ut i ett poolparty tillsammans med ett par kvinnor ur hotellets personal. 

Något som inte uppskattades av hotelledningen. 

– Vi umgås inte med våra gäster, så är personalpolicyn. Vi visar en viss professionalism, och det är vad det här handlar om. Vi har haft ett bra och seriöst samtal med de anställda som har visat dåligt omdöme, säger Hotell Marienlysts hotelldirektör Michael Lauritsen till BT. 

Skickade mejl till de anställda

Hotelledningen kallade till ett möte med personalen.

– Som ni vet har jag fått prata med några av mina anställda om att vi har ett antal regler på Hotel Marienlyst som man har på alla företag. Och där har de visat dåligt omdöme, säger han. 

Vidare skriver tidningen att hotellpersonal har tillgång till hotellets spaavdelning under sina lediga dagar. Lauritsen menar däremot att landslagsspelarna borde ha lämnats i fred i spaet och utan att personalen eller övriga gäster skulle bli för närgångna.

I ett mejl till personalen, som danska tidningen Se & Hör tagit del av, skriver han att händelsen var ”oväntad, att han är besviken och att beteendet är oacceptabelt”

Vidare har hotelledningen varit i kontakt med det danska fotbollsförbundet, påmint sin personal om förhållningsreglerna och ser nu händelsen som utagerad. 

Kristoffersson: ”Det här är Isaks arena”

Sverige tog stort kliv mot EM

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.