Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Dennerby rasande på SVT efter inslaget

SVT:s inslag onsdag 29 september.
För två veckor sedan var damlandslagets förbundskapten Thomas Dennerby överlycklig efter att VM-platsen hade säkrats mot Danmark.
Nu är samme Dennerby rasande - på SVT.
I ett långt brev på Svenska fotbollförbundets hemsida kritiserar han ett inslag om damlandslaget i SVT:s Sportnytt.
"SVT har utnyttjat en ung människas vilja att prata om fotbollslivet på ett oetiskt sätt", skriver den svenske förbundskaptenen.
Det är ett inslag i onsdagens Sportnytt som rör upp känslorna.
I inslaget uttalade sig den 20-åriga talangen Antonia Göransson kritiskt mot Dennerby, och menade att han bromsade utvecklingen genom att välja alltför ålderstigna spelare i landslaget.
- Jag är rädd för att Sverige ska hamna på efterkälken. Jag vet inte vad det beror på att vi inte lyfter upp lika många unga som förr i tiden.
Inslaget påannonserades också med att det riktades stark kritik mot förbundskaptenen Thomas Dennerby.

"Det är tråkigt"

I dag väljer Dennerby att gå till motattack - genom ett öppet brev på Svenska fotbollförbundets hemsida.
Där är han starkt kritisk mot SVT:s inslag.
"Det är tråkigt att när damfotbollen äntligen får en chans att förekomma i SvT:s Sportnytt så vilseleder man tittarna med felaktigheter. Granska oss och vår verksamhet, vi ska ha debatt hur vi blir bättre - men det ska grunda sig på rätt fakta", skriver Dennerby.
Enligt förbundskaptenen blev han i går kväll uppringd av Antonia Göransson, den spelare som i inslaget uppgavs vara "starkt kritisk" mot Dennerby.

Borttaget

"Antonia Göransson ringde mig efter Sportnytt och var chockad och olycklig över hur SVT ryckt loss två meningar av en längre intervju som hon själv inte förstått eller upplysts om att den bandats. Att hon litar på oss ansvariga var också borttaget", skriver Thomas Dennerby.
När FotbollsExpressen.se pratar med Dennerby står han fast vid sin kritik.
- Jag är väldigt  ledsen för Antonias skull för hon ringde mig i går och var ledsen.  Man har ryckt loss ett par meningar. Hon har dessutom varit väldigt noga med att påtala att ingen kritik ska riktas mot landslagsledningen. Hon har blivit utnyttjad på ett felaktigt sätt, säger Dennerby till FotbollsExpressense.

"Felaktig kritik"

Enligt honom är dessutom uppgifterna i reportaget felaktiga.
- Jag talade om för reportern att jag har statistiken hur det ser ut. Kritiken är felaktig. Redan där hade man kunnat avbryta den här grejen. Men han (reportern) menade på att det låg ett nyhetsvärde i att en spelare var öppet kritisk. Men sanningen är att i den 15 minuter långa intervjun sade Antonia att ingen kritik ska riktas mot landslagsledningen. Ändå är det det som blir huvudrubriken, man har svikit hennes förtroende.
Kan det inte vara så att hon har sagt det här och sedan fått kalla fötter?
- Nej, hon har sagt att man ska släppa fram unga spelare och det är inget konstigt med det. Men hon säger också att hon har fullt förtroende för landslagsledningen. Men det tar man bort.
- Hon har tagit kontakt med dem (SVT) och vill att de ska vara så rakryggade att de tar fram banden där hon säger just det.
Har du varit i kontakt med SVT?
- Nej inte efter det sändes. VI har vår informationsavdelning som sköter det.
FotbollsExpressen.se har sökt SVT för en kommentar.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!