Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Debutanten Janogy åker med till Sydafrika

Foto: BILDBYRÅN

Madelen Janogy är med i damlandslagets trupp för första gången. Förbundskaptenen Peter Gerhardsson väljer att i sista stund plocka in SM-guldvinnaren på grund av lättare sjukdomar i laget.

Under söndagen lyfter det svenska laget mot januariturné i Sydafrika. Men på grund av skavanker i truppen väljer förbundskapten Peter Gerhardsson att förstärka laget ytterligare. 

– Madelen kommer resa med oss till Kapstaden då det har varit lite småsjukdomar i truppen här inför avresan. Vi väljer därför att ta med en extra spelare för att vara förberedda om det skulle hända något under veckan, säger Gerhardsson till förbundets hemsida. 

Janogy har varit en tongivande spelare i Piteå under säsongen och var i höstas med och tog klubbens första SM-guld efter en dramatisk avslutning på serien. 

 – Det var väldigt oväntat så klart, men det är också fruktansvärt roligt. Det är ju en dröm man haft sedan man var liten så för mig handlar det nu om att åka och visa vad jag kan, att njuta av att vara med. Det gäller att inte sätta så stor press på mig själv utan det blir en bra möjlighet för mig att se hur det fungerar i damlandslaget och visa upp mitt sätt att spela, säger Janogy. 

Det kommer att spelas en officiell landskamp, mot Sydafrika, den 22 januari.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!