Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Serie A och La Liga sänds på Strive i Sverige 2018

Foto: TELENEWS - ELIO VERGATI / AP TT NYHETSBYRÅN
Foto: LUCA BRUNO / AP TT NYHETSBYRÅN
Foto: NURPHOTO - S / XAVIER BONILLA/NURPHOTO/SIPA USA SIPA USA

Nu är det klart vilka som sänder Serie A och La Liga den kommande säsongen. 

Efter att matcherna förra säsongen sänts på Viasats kanaler blir det nu streamingtjänsten ”Strive” som tar över. 

Det skriver Aftonbladet.  

– Vi ser att konsumenterna vill komma bort från breda och dyra sportpaket där man många gånger tvingas betala för mycket mer än just det som man är intresserad av, säger Kristian Hysén, VD för IMG Nordic, till tidningen. 

Serie A är hetare än någonsin och förutom att Cristiano Ronaldo värvats till Juventus kommer den svenske landslagsmålvakten Robin Olsen att vakta målet i Roma. 

Nu är det klart vilka som sänder den italienska och även spanska ligan de tre kommande säsongerna. 

Och det blir inte någon av de tv-bolag vi vant oss vid. 

Strive sänder Serie A och La Liga 

Samtliga matcher i de båda ligorna kommer att sändas via streamingtjänsten ”Strive”, som ägs av IMG. 

– Vi ser att konsumenterna vill komma bort från breda och dyra sportpaket där man många gånger tvingas betala för mycket mer än just det som man är intresserad av. Nu sitter vi på två bra ligor och vi vill erbjuda en flexibel streamingtjänst till överkomligt pris till alla som gillar La Liga och Serie A, säger Kristian Hysén, VD för IMG Nordic, till Aftonbladet. 

Strive-matchernas kostnad 

Enligt Aftonbladets uppgifter kommer matcherna att kosta 79 kronor i månaden, och kommer till en början att kommenteras av engelska kommentatorer. 

Studio inför matcherna kommer tittarna dock få vänta på. 

– Inte i uppstarten. Viktigast nu är att tillgängliggöra samtliga matcher men framöver ska vi också arbeta med paketering. Men vi kommer inte göra som alla andra eller kopiera något studioupplägg. I så fall försöker vi testa någonting nytt, säger Kristian Hysén till Aftonbladet. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.