Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

”De önskar att vi satt på ett ålderdomshem”

Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN
Foto: JONATHAN NÄCKSTRAND / BILDBYRÅN

GÖTEBORG. Landslagsveteranerna Hedvig Lindahl, 38, och Nilla Fischer, 37, öppnar för en fortsättning i landslaget. 

Men det är det inte alla som ser positivt på, åtminstone enligt Lindahl själv.

– Det finns säkert vissa som önskar att vi redan satt på ett ålderdomshem, säger landslagsmålvakten.

I fredags vann Sverige den första matchen mot Slovakien med 1–0 i kvalet till VM. Och i morgon kväll väntar Georgien hemma på Gamla Ullevi.

I mötet mot Slovakien bänkades målvakten Hedvig Lindahl, som tidigare under samlingen haft knäproblem. I stället vaktade Jennifer Falk det svenska målet.

Men Lindahl hade kunnat stå.

– Det var konkurrenssituationen som avgjorde, sa förbundskapten Peter Gerhardsson efter matchen.

Hedvig Lindahl var tveksam till en fortsättning i landslaget efter OS men meddelande sedan att hon satsar vidare i landslaget.

– Jag pratade med Peter om när man ska kliva av. Och han är jättetydlig med att för honom är det inte ett långsiktigt fokus. För honom är det nästa match som gäller, och inte att man ska börja spela in en ny generation. Han sa att det är helt okej att ta det läger för läger, så det tyckte jag lät bra för mig just nu, säger Lindahl.

Nästa sommar väntar EM i England för det svenska landslaget och det är inte omöjligt att Lindahl fortfarande är en del av det svenska landslaget då.

– Om det ändå känns som att jag har chans att spela, och jag är med i kampen så finns det absolut en möjlighet att jag skulle kunna hänga i. Men det känns ganska skönt att jag får ha ett kortsiktigt fokus, säger Lindahl.

”Konkurerar oavsett ålder”

Även Nilla Fischer, som tackade nej till OS på grund av familjeskäl men nu är tillbaka i landslaget, är öppen för att spela EM.

– EM är långt fram, men det är klart att det finns med i tankarna, säger Fischer som också gillar Gerhardssons sätt att se kortsiktigt på laguttagningarna.

– Om du har de bästa spelarna så blir det bättre kvalitet i varje samling. De som är här och konkurrerar är här oavsett ålder. Även med Peters sätt så kommer det en generationsväxling, och det är en sådan på gång om man kollar åldersmässigt. Det är en bra mix på åldrar nu, det löser sig utan att han ska ta in någon nu som ska spela ett OS i framtiden, säger Fischer. 

”En del önskar nog det”

Hedvig Lindahl tror att de allra flesta ser positivt på att både hon och Fischer satsar vidare i landslaget.

Men menar att det kan finnas de som har en annan åsikt.

– Jag kan förstå om det finns dubbla känslor kring det. Det finns nog vissa som önskar att vi hade hamnat på ålderdomshem för längesen. Säkert många av tv-tittarna också. Men man får lita på Peter att han tar ut oss för det vi gör nu och inte något vi har gjort tidigare, säger Lindahl och fortsätter:

– Det är ganska logiskt också, att Peter vill ha med de bästa oavsett om du är 16 eller 38. Det är så det ska vara.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.