Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Olof Lundh: ”Jag kan sakna den ingången”

Turneringen lämnar Viasat efter 28 år.
Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN
Olof Lundh.Foto: MAGNUS LILJEGREN / STELLA PICTURES

TV4 och C More har köpt rättigheterna till Champions League. De kommer att sända turneringen från och med 2021 till och med 2024.

– Det här handlar om världens bästa turnering i världens största sport, säger Casten Almqvist, vd på TV4 Media.

För en månad sedan stod det klart att Nent Group, som sänt Champions League sedan turneringen grundades 1992, tappar sändningsrättigheterna i Sverige.

Nu bekräftar TV4 och C More att de har köpt rättigheterna.

– Uefa Champions League har länge stått högst på vår önskelista över sporträttigheter. Den här satsningen är ett första exempel på hur vi på TV4 Media nu med Telia som ägare ytterligare lyfter ambitionerna att skapa Sveriges bästa tv-upplevelser, säger Casten Almqvist i ett pressmeddelande.

Uppgift: Kostade över tre miljarder

Rättigheterna gäller både i Finland och Sverige och sträcker sig från och med 2021 till och med 2024. Enligt Dagens Media ska affären ha kostat mer än 3 miljarder kronor.

– Det är oerhört kul att vi köper en rättighet. Och det är en viktig spelpjäs och signal från ägaren Telia att man vill satsa på att livesända idrott. Vilket är väldigt viktigt om man ska locka tittare, säger Olof Lundh, reporter och krönikör på TV4 Sport, och fortsätter: 

– Champions League är den bästa turneringen med de bästa lagen, det är inget snack om det. Det märker man inte minst på hur högt spelare rankar att vinna turneringen. 

Kommer du att jobba med Champions League?

– Vi har precis fått reda på det även om man kanske kunde ana att det skulle bli så här. Vilka som ska jobba med det och hur de tänker formera det tror jag inte är riktigt klart än. Och det är inget jag har blivit varslad om. I vår bransch är det långt till nästa höst.

Olof Lundh: ”Finns en del att titta på”

Lundh säger dock att han gärna jobbar med Champions League om han får chansen.

– Ja, det hade varit roligt. Jag har stor respekt för det jobb Ola Wenström och kompani har gjort på Viasat. Jag tycker de har gjort ett fantastiskt jobb med att rama in sändningarna.

– Sedan kan jag sakna en journalistisk ingång på det hela ibland. Men frågan är om man gör det på rättigheter som är dyra att köpa in. Men jag hoppas det, för jag tycker att det finns en del som man kan titta på vad det gäller klubbar och så vidare. Jag hade gärna gjort det, och adderat den dimensionen.

– Men det är inte jag som bestämmer det.

Hör Olof Lundh förklara: ”Ibland måste man betala mer för att hänga med i utvecklingen”.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.