Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”De bröt benet i varje närkamp”

Foto: JOHANNA LUNDBERG / BILDBYRÅN

Djurgården tog sig vidare i kvalet till Europa League. Men segern satt långt inne. Gästande Europa FC gjorde allt de kunde för att dra ner på tempot redan från första minuten. 

– Det hade ju varit roligt att spela lite fotboll också, säger Djurgårdstränaren Kim Bergstrand efter matchen. 

Djurgården gick segrande ut kvalmatchen mot Europa FC efter mål av Curtis Edwards och Fredrik Ulvestad. Efter matchen kom mycket dock att handla om bortalaget Europa FC:s beteende. Stundtals var det riktigt irriterat ute på planen. 

– De bröt ju benet i varje närkamp. Det är ju så det var och det var väldigt lite speltid, det hade varit roligt att spela lite fotboll också, säger Djurgårdstränaren Kim Bergstrand efter matchen. 

”Klart att man skriker till” 

Att det var grinigt var något som även märktes hos spelarna på planen, men Djurgårdskaptenen Jesper Karlström tycker att laget tacklade gästernas försök på ett bra sätt.  

– Ni märkte väl också att det var lite annorlunda? Det kändes som att vi inte blev påverkade. Eller det är klart att man skriker till någon gång för att påverka domaren till vår fördel också när man märker att de får med sig frisparkar. Men jag tycker inte att vi tappade fokus på vad vi skulle göra.

Den andra halvleken var stundtals väldigt hackig med många spelavbrott, byten och fasta situationer. Djurgården fick spela den sista halvtimmen med en man mer efter att Alex Quillo fått sitt andra gula kort i den 62 minuten. Laget hade trots det numerära övertaget svårt att spela av den andra halvleken. 

 – Idag stämmer det inte helt, det är klart att vi vet att vi inte var tillräkligt bra, men vi vann i alla fall, säger Karlström. 

Matchen dömdes av fransyskan Stephanie Frappart och hon hade mycket att stå i. Totalt delade hon ut sex varningar, två straffsparkar och en utvisning. Djurgårdskaptenen fick efter matchen frågan hur det är att ha en kvinna som domare. 

– Man kollar bara på nivån, sen om det är en tjej, kvinna, man det spelar ingen roll, säger Karlström.  

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.