Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

David Beckham lånar ut konto på Instagram

Följ senaste nytt om kriget i Ukraina i Expressens livesändning. Vi sänder direkt mellan 07 och 23 varje vardag och mellan 11 och 20 på helger.
David Beckham.
Foto: DPPI VIA WWW.IMAGO-IMAGES.DE / IMAGO IMAGES/PANORAMIC WWW.IMAGO-IMAGES.DE

När kriget kom hjälpte hon till att evakuera bebisar, nyblivna mödrar och gravida till källaren.

Nu jobbar hon dygnet runt.

Via David Beckhams Instagram, med 71,6 miljoner följare, visar den ukrainska läkaren Iryna upp den hjärtskärande verkligheten.

– Vi kunde inte ta med bebisarna från intensivvårdsavdelningen då deras liv är beroende av utrustningen där, säger hon enligt Daily Mail.

Under söndagen meddelade David Beckham, 46, att han lånar ut sitt Instagramkonto till den ukrainska läkaren Iryna, som är chef vid ett förlossningscenter i Kharkiv.

Den forne fotbollsspelaren, som nu bland annat är ambassadör för Unicef, är med sina 71,6 miljoner följare idrottsvärldens sjätte största på sociala medier.

– Håll koll på min Instagram för att lära er mer om Iryna och hennes kollegers fantastiska arbete där de räddar liv i Ukraina. Snälla, ge det ni kan för att stötta Unicef och människor som Irynam, sa han.

Enligt Daily Mail har David Beckham och hustrun Victoria tillsammans skänkt närmare 12,5 miljoner kronor.

Under dagen delade sen läkaren med sig av den nya vardagen i Kharkiv. Snart en månad har gått sen Vladimir Putins styrkor rullade in över den ukrainska gränsen och läkaren berättar att hon och kollegerna snabbt blev tungna att agera.

Visar upp mardrömmen – via Beckham

Tillsammans evakuerade de gravida kvinnor, nyförlösta och deras bebisar till källaren för att söka skydd undan bomberna.

– Under krigets första dag fick alla gravida och nyförlösta evakueras till källaren. Det var tre fruktansvärda timmar som vi tillbringade tillsammans, säger hon enligt tidningen.

Doktor Iryna fortsätter:

– Tyvärr kunde vi inte ta med bebisarna från intensivvårdsavdelningen då deras liv är beroende av utrustningen där. De första dagarna var de tuffaste. Vi var tvungna att lära oss att jobba samtidigt som bomber föll. Jag jobbar dygnet runt nu. Vi riskerar troligtvis våra liv, men vi tänker inte på det över huvud taget. Vi älskar vårt jobb.

Förutom att vara ytterst ansvarig har hon också börjat hjälpa till på de områden där hon behövs. Det kan handla om allt från patientvård till psykisk stöttning och att ta emot varor.

På Instagram presenterar hon också några av patienterna.

– Det här är Yana och hennes son Mykhailo. Han föddes med andningsproblem under krigets andra dag. han mår bättre nu, men familjens hus är förstört och de kan inte återvända, säger hon.

Köpcentrum träffat av missil – totalförstört

Under söndagskvällen så träffade en missil ett köpcentrum i Kiev. Centrumet som var flera våningar högt totalförstördes och bilarna som stod på parkeringen började brinna.

Här tar ukrainska soldater över ryska stridsvagnar

Reparerar och återanvänder Rysslands stridsvagnar: ”Allt som kan köras och som skjuter kommer att användas”.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.