Gå direkt till sidans innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Därför vägrar Mbappé vara med på lagbilden

Foto: MORISSARD AURELIEN/ABACA/SHUTTERSTOCK / STELLA PICTURES/MORISSARD AURELIEN/ABACA/SHUTT
Foto: AUDE ALCOVER / BILDBYRÅN
Foto: BPA / MB MEDIA BILDBYRÅN

Kylian Mbappé har hamnat i en dispyt med det franska fotbollsförbundet.

Stjärnan vägrar att delta under det franska landslagets fotosession och konflikten grundar sig i en bildrättsfråga.

Senare under kvällen svarade förbundet att de ska se över avtalet.

Det är inte första gången Kylian Mbappé har hamnat i en konflikt med det franska fotbollsförbundet gällande hans bildrättigheter.

Tidigare i år vägrade han delta på ett sponsorevent då han inte vill förknippas med vissa varumärken eftersom intäkterna från hans bildrättigheter går till välgörenhet.

Nu rapportar AFP att den 23-årige PSG-anfallaren har hamnat i ännu en bildrättighets-dispyt med det franska fotbollsförbundet. Mbappé har vägrat att delta i morgondagens fotosession med det franska landslaget.

”Kylian Mbappé har bestämt sig för att inte delta i den planerade fotosessionen på tisdag med det franska landslaget efter förbundets vägran att modifiera avtalet. Han och hans representanter beklagar djupt att ingen överenskommelse, som begärt, kunde nås inför VM”, har hans representanter skickat i ett pressmeddelande till AFP, enligt L'Équipe.

Förbundet svarar

Senare under kvällen skickade det franska fotbollsförbundet ut en kommuniké där de förklarade att de ska se över avtalen som gäller för bildrättigheterna kring deras spelare.

”Det franska fotbollsförbundet ska se över, så snart som möjligt, bildrättighetsavtalen kring spelarna. Förbundet är glada över att jobba för ett nytt avtal som kommer att säkerställa förbundets intressen samtidigt som det kommer att ta i beaktning spelarnas uttryckta bekymmer”, skriver de.

https://twitter.com/ooh_coded/status/1571933081799643136

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.