Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Därför skämtar alla om Neymars syster

Sportklubben 18 december – se hela avsnittet
NeymarFoto: CHARLES PLATIAU / REUTERS BILDBYRÅN

Paris Saint-Germain ställs mot Borussia Dortmund i Champions League-åttondelsfinalen. 

Nu har fotbolls-internet roligt åt datumet för en av matcherna. 

Anledningen har att göra med PSG-stjärnan Neymars syster.

11 mars. 

Vad är det för speciellt med det, tänker du? 

Vissa kopplar ihop dagen med Saturday Night Lives premiärdatum 1975, andra minns att det var just 11 mars 1990 som Litauen utropade självständighet från Sovjetunionen. 

Det är också det datum som den brasilianska fotbollsstjärnan Neymar fem år i rad har varit otillgänglig för spel, både i FC Barcelona och Paris Saint-Germain. 

Det är också Neymars systers födelsedag. 

Faktumet att Neymar så konsekvent missat spel i samband med systern Rafaella Santos födelsedag de senaste åren har fått fansen att spekulera i att stjärnan planerar in sina avstängningar och skador för att ha möjlighet att fira med henne. 

Neymar missade mystiskt matcherna

Fotbollssajten Goal skriver i en artikel från januari 2019 om ”förbannelsen kring Neymars systers födelsedag”, och uppger att anfallaren både 2015 och 2016 var avstängd den 11 mars – och att han vid båda tillfällena reste till Brasilien för att fira sin systers födelsedag. 

Vid det senare tillfället var han tvungen att först fråga tränaren Luis Enrique, kaptenen Andres Iniesta och de tre vice-kaptenerna Lionel Messi, Sergio Busquets och Javier Mascherano för att få tillstånd att få delta på systerns 20-årsfest med Disney-tema. 

2017, 2018 och 2019 har Neymar varit skadad i samband med sin systers födelsedag. 

– Jag vill spela med de bästa och Neymar är en av dem, sa Real Madrids lagkapten Sergio Ramos när brasilianaren ryktades till klubben för ett år sedan. 

Han tillade skämtsamt. 

– Det vi måste förhandla kring är hans systers födelsedag. 

Skämtar om Neymars systers födelsedag

Skämten kring Neymar och hans syster var något som amerikanska ESPN såg till att kapitalisera på när åttondelsfinalerna i Champions League lottades i veckan. 

Den andra åttondelen mellan PSG och Borussia Dortmund spelas nämligen på Parc des Princes... den 11 mars. 

ESPN publicerade en bild på en förskräckt Neymar (tagen från Manchester Uniteds skrällvändning i Champions League förra säsongen) med texten: Neymar när han inser att PSG-Dortmund spelas på hans systers födelsedag. 

Just nu är Neymar skadefri och – även om mycket kan hända till dess – väntas han spela åttondelsreturen mot Borussia Dortmund. Hur Rafaella Santos födelsedagsplaner ser ut ber vi att få återkomma till. 

https://twitter.com/ESPNFC/status/1206669122932740096https://www.instagram.com/p/BgNK5bsDNoZ/

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.