Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Därför avbröt United affären med Haaland

Haaland.Foto: MARIUS SIMENSEN / BILDBYRÅN NORWAY BILDBYRÅN
Solkskjaer.Foto: PAUL CURRIE/BPI/SHUTTERSTOCK / PAUL CURRIE/BPI/SHUTTERSTOCK SHUTTERSTOCK
Raiola.Foto: MAURO UJETTO / SPLASH NEWS/IBL

Erling Braut Haaland har länge ryktats till Manchester United. 

Men klubben gick inte med på norrmannens och agentens Mino Raiolas krav – vilket banade väg för en flytt till Bundesliga i stället, enligt Manchester Evening News. 

Manchester Uniteds Ole Gunnar Solskjaer träffade landsmannen Erling Braut Haaland tidigare i år och det har rapporterades om att en övergång från Red Bull Salzburg till den engelska klubben har varit väldigt nära. 

Ryktena om övergången till United intensifierats efter att Haalands pappa, den tidigare Leeds-spelaren Alf-Inge Haaland, sägs ha besökt klubbens träningsanläggning Carrington, enligt The Athletic som var först att rapportade om det. 

Men diskussionerna mellan supertalangen och United gick inte smärtfritt vilket till slut ledde till att United lämnade förhandlingsbordet. Klubben vägrade att acceptera en framtida utköpsklausul under en framtida försäljning av norrmannen, enligt Manchester Evening News

Mino Raiolas krav

Enligt källor till tidningen ville Haalands representanter, norrmannens agent Mino Raiola inkluderad, säkra andelar från en framtida försäljning av 19-åringen.  

United var inte villiga att möta kraven och källor beskriver att den engelska klubben beskrev dem som ”dåliga för industrin”, skriver Manchestertidningen. Källor inom United insisterade honom att då välja Borussia Dortmund i stället, men personer som står Haaland familj nära förväntade sig hela tiden en flytt till Tyskland. 

Därmed är det underförstått att United inte var villigt att sätta sig själva i en position där agenten kunde kontrollera försäljningen, snarare än klubben.

Haaland har gjort 28 mål under bara 22 matcher för Red Bull Salzburg den här säsongen och utöver United har 19-åringen även ryktats till Juventus. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.