Poul Pedersen (längst till vänster på den övre raden) i det danska landslaget under 1950-talet.
Poul Pedersen (längst till vänster på den övre raden) i det danska landslaget under 1950-talet.

Dansk fotbollsikon Poul Pedersen är död

Publicerad

En av dansk fotbolls största genom tiderna är död.

Legendaren och mittfältshärföraren Poul Pedersen, som spelade 50 landskamper för Danmark, har avlidit, rapporterar Stiften.dk.

1953, i en landskamp mot Sverige, gjorde Poul Pedersen debut i de danska färgerna. Därefter blev det ytterligare 49 matcher för Danmark. Pedersens största landslagsstund var när laget lyckades ta silver i OS i Rom.

Nu har Pedersen avlidit vid 84 års ålder. Det år Århus stiftstidning som har rapporterat om bortgången.

Poul Pedersen är död

"Han var elegant både på och utanför fotbollsplan. En gentleman som man kunde räkna med, står det i alla artiklar om honom", skriver stiftstidningen.

Pedersen tillbringade hela sin proffskarriär i Århus. För två år sedan blev han officiellt invald i dansk fotbolls Hall of Fame.

Pedersens gener har förts vidare till barnbarnet Viktor Fischer. Denne räknas som en av dansk fotbolls största talanger just nu och spelar i Premier League-klubben Middlesbrough.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag