Daniela Figo, dotter till förre fotbollsstjärnan Luis Figo.Daniela Figo, dotter till förre fotbollsstjärnan Luis Figo.
Daniela Figo, dotter till förre fotbollsstjärnan Luis Figo.
Danielas föräldrar, svenska modellen Helene Svedin och fotbollsikonen Luis Figo. Foto: PEDRO NUNES / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅNDanielas föräldrar, svenska modellen Helene Svedin och fotbollsikonen Luis Figo. Foto: PEDRO NUNES / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN
Danielas föräldrar, svenska modellen Helene Svedin och fotbollsikonen Luis Figo. Foto: PEDRO NUNES / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN

Daniela Figo, 18, slår tillbaka – mot ryktena

Publicerad

En sexvideo med en kvinna som påstås vara fotbollsikonen Luis Figos dotter Daniela har spridits i sociala medier.

Nu slår hon tillbaka mot uppgifterna. 

"Jag vill att alla ska veta att alla förstår att det här är falskt", skriver hon på sitt Instagramkonto.

Under veckan har ett videoklipp av intim karaktär cirkulerat i sociala medier, bland annat Instagram och WhatsApp. Kvinnan i klippet har påståtts vara Luis Figos 18-åriga dotter Daniela, 18. 

Själv dementerar Daniela Figo uppgifterna kraftigt i ett uttalande på sitt Instagramkonto. 

"Jag vill att alla ska veta att alla förstår att det här är falskt", skriver hon i ett uttalande på sitt Instagramkonto med drygt 19 tusen följare. 

"Jag kan verkligen inte förstå motivet bakom det här, och det är sorgligt att se hur vissa personer hittar på sådana här saker genom att använda bilder och videoklipp på personer de inte ens känner", skriver hon vidare. 

https://www.instagram.com/p/Bc2zQ__Huwl/?taken-by=danielasfigo

Figos dotter slår tillbaka

I kommenterarna till inlägget stöttas Figo av flera följare.

"Hoppas att det här slutar nu", skriver en användare.

En annan skriver:

"Det finns verkligen dåliga människor, och det här är inte bra. Det är bra att du säger i från på det här sättet."

"Det är inte snyggt gjort av dem. Vi vet att det här är falskt", skriver en tredje.

Daniela Figos pappa, Luis Figo, räknas till en av sin generations största fotbollsspelare. Portugisen slog igenom i Sporting hemma i Portugal innan han flyttade till Barcelona. 2000 lämnade han Barça för ärkerivalen Real Madrid i en kontroversiell övergång. Danielas mamma och Figos fru är svenska modellen Helene Svedin.

Figo spelade fem säsonger i Real Madrid innan han avslutade sin långa karriär i italienska Inter. 

https://www.instagram.com/p/BX3y75PhU3h/?taken-by=danielasfigo

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag