Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Vill ställa in cupen helt: ”En helt orimlig tanke”

På torsdagen ändrade Folkhälsomyndigheten rekommendationerna för idrotten. Beskedet innebär stopp för flera allsvenska lag som planerat träningsmatcher och fortsatt osäkerhet runt seriestarterna.
Både tränare och spelare i damallsvenskan hoppas att Svenska cupen ställs in helt.
Linköpings tränare Olof Unogård.Foto: NICKLAS ELMRIN / BILDBYRÅN
Foto: JOSEFINE LOFTENIUS / BILDBYRÅN
Rosengårds Caroline Seger.Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN

Folkhälsomyndigheten avråder från matcher på seniornivå.

Nu höjs flera röster från damallsvenskan: ställ in Svenska cupen.

– Jag tycker tanken att cupen ska gå i gång om två veckor är helt orimlig, säger Olof Unogård, Linköpings tränare.

På torsdagen kom Folkhälsomyndigheten med tydliga besked och avråder från matcher på seniornivå. Samtidigt är Svenska cupen tänkt att avgöras i maj.

Olof Unogård, tränare i Linköping, är en av de som hoppas turneringen ställs in helt.

– Med tanke på Folkhälsomyndighetens besked i dag tycker jag att tanken att cupen ska gå i gång om två veckor är helt orimlig. Det säger sig självt i en elitverksamhet, att ska du förbereda dig för tävling måste du kunna spela träningsmatcher. Nu har vi äntligen fått ett besked och beskedet är att vi inte kan det, och då är det inte heller rimligt att cupen återupptas så snart, säger han.

Seger: ”Skippa cupen och fokusera på seriespelet”

I stället vill tränaren fokusera på allsvenskan.

– Vi kommer få ett nog tajt spelschema ändå, när nu serien kan tänkas gå i gång, och att klämma in ytterligare cupmatcher känns bara som att förstöra för lag med små trupper.

– Nej, jag säger ställ in cupen och låt oss fokusera på att genomföra damallsvenskan så bra vi kan under omständigheterna, säger Unogård.

Även mästarlaget FC Rosengård hoppas att turneringen ställs in.

– Vår prio är allsvenskan. Vi pratar inte om cupen och tycker hellre att man skulle ställt in den, säger sportchefen Therese Sjögran till Sydsvenskan.

Lagkaptenen Caroline Seger går i samma tankebanor och tycker prispengarna kan användas på annat håll.

– Cupen är inte av intresse för vår del. Den ger inte någon Europaplats, som på herrsidan. För oss är det bra matcher och lite pengar till den som vinner, men som det ser ut nu kan man skippa cupen och fokusera på seriespelet. Jag ser hellre att man skänker de pengarna (för cupen) till bättre behövande, säger landslagsstjärnan till TT.