Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Vi räknar inte med henne, sen får vi se”

Foto: JOSEFINE LOFTENIUS / BILDBYRÅN
Foto: JOSEFINE LOFTENIUS / BILDBYRÅN

Nilla Fischer tvingades kliva av helgens damallsvenska match mot Kristianstad med en hälskada. Nu är det klart att Linköpings mittbacksstjärna missar mötet med jumbon Kungsbacka på onsdag.

– Den räknar vi inte med henne i. Sen får vi se. Nästa match är på söndag (mot Vittsjö), och det kan nog också bli tajt. Vi får se, vi tar det dag för dag, säger Linköpings tränare Olof Unogård till SVT.

Det är dåliga nyheter även för förbundskapten Peter Gerhardsson. Om Fischers skada utvecklas åt fel håll kan EM-kvalet mot Lettland den 3 september, landslagets första match efter VM-bronset i juli, vara i fara.

På tisdagen tar Gerhardsson ut truppen.

– Vi har haft kontakt med förbundsledningen. Ett alternativ är att hon tas ut och sedan stryks vid ett senare tillfälle och de tar ut en reserv i så fall. Men det är väl absolut tänkbart att hon är med i truppen ändå, säger Olof Unogård.