Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅNFoto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN
 Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN
Foto: MATT WEST/REX/SHUTTERSTOCK / MATT WEST/REX/SHUTTERSTOCK/IBL REX FEATURESFoto: MATT WEST/REX/SHUTTERSTOCK / MATT WEST/REX/SHUTTERSTOCK/IBL REX FEATURES
 Foto: MATT WEST/REX/SHUTTERSTOCK / MATT WEST/REX/SHUTTERSTOCK/IBL REX FEATURES

Klart: Asllani flyttar hem till Sverige igen

Publicerad

Kosovare Asllani återvänder till Damallsvenskan.

Landslagsmittfältaren har skrivit på för sin gamla klubb Linköping. 

Kosovare Asllani är ett helgat namn i Linköpings FC. Hon har spelat fyra säsonger för klubben, och var med 2009 när Linköping vann både SM-guld, Svenska cupen och Supercupen. Hon var dessutom med och tränade med laget i vintras, innan kontraktet blev klart med Manchester City.

Nu har Asllani återvänt. Asllani har valt att bryta kontraktet med City, som skulle gå ut i årsskiftet, och i stället skrivit ett kontrakt med LFC. 

– Det känns jättebra att komma tillbaka till Linköping, säger hon på en presskonferens.

– Klubben har ett tänk som passar mig.

Asllani till Linköping

Efter uttåget i EM-slutspelet i Holland tidigare i sommar öppnade hon för att lämna redan i höst.

– Nu åker jag till Sverige först, sen får vi se. Jag har inte velat lägga så mycket tid på det. Det kan hända mycket nu, den kommande veckan, sa Asllani då. 

– Jag tror att jag måste bestämma mig snart. Dessutom stänger transferfönstret snart.

Förde samtal med Rosengård

SVT har tidigare rapporterat att FC Rosengård var intresserade av Asllani. Sportchefen Therese Sjögran bekräftade då att samtal fördes. 

– Ja, vi har fört diskussioner med hennes agent. Men vi har inte kommit fram till något konkret. Och vi har inte lämnat något kontraktsförslag, sa Sjögran då. 

– Jag har pratat med hennes agent. Vi har ju hört att hon vill flytta hem och då måste man kolla läget. Det har inte hänt mer än så.

Kosovare Asllani började spela fotboll i Vimmerby och fortsatte vidare i Linköpings FC. 2012 spelade hon i Kristianstads DFF innan Paris Saint-Germain erbjöd ett kontrakt.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag