Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Uppsala klart för damallsvenskan

Foto: KARIN WESSLéN/TT / TT NYHETSBYRÅN
Foto: KARIN WESSLéN/TT / TT NYHETSBYRÅN

Det blir ingen omedelbar återkomst till damallsvenskan för Hammarby.

Seger eller oavgjort krävdes i ödesmatchen mot Uppsala i elitettans sista omgång för att säkra uppflyttning – men då åkte Södermalmslaget på en chockartad förlust med 1–3 inför en rekordpublik på Hammarby IP.

”Bajen” inledde annars bäst och tog välförtjänt ledningen i den första halvleken genom kaptenen Emma Jansson inför 3 100 euforiska åskådare.

Men Uppsala reste sig – och stod för en imponerande vändning efter pausen.

Kvitteringen satte Marika Bergman Lundin efter 56 minuter, framspelad av Sara Olai.

Kvarten senare var det den sistnämnda som var sist på bollen. Olai nickade bollen i mål direkt på hörna och lade över all press på hemmalaget.

Men det slutade inte där. Uppsala ökade dessutom på till 3–1 när Beata Olsson nickade in en frispark i den 83:e minuten. Framspelare? Sara Olai, som därmed låg bakom samtliga av Uppsalas mål.

Bortasegern innebär att Uppsala går upp på andra plats i elitettan, en poäng före Hammarby, och därmed spelar damallsvensk fotboll nästa säsong.