Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Spricka i Dif – med bara en vecka till premiären

Svenskorna om USA-matchen: "Viktigt inför OS"
Foto: BILDBYRÅN

Det har skurit sig mellan Djurgårdens spelartrupp och huvudtränaren Pierre Fondin, enligt uppgifter till Aftonbladet.

Men drygt en vecka till den damallsvenska premiären beskrivs stämningen som ”lätt upprorisk”.

De senaste säsongerna har Djurgården kämpat om överlevnad i botten av damallsvenskan. Under försäsongen har Stockholmslaget bland annat plockat in Elitettans stora utropstecken Hayley Dowd och målvakten Kelsey Daugherty.

Laget åkte ur Svenska cupen mot Umeå i gruppspelet och nu rapporterar Aftonbladet att det växt fram en spricka spelartruppen och huvudtränaren Pierre Fondin.

– Oavsett om det är Fondin eller Mourinho eller Kim och Tolle så behöver tränaren som sitter på posten köra sin idé fullt ut. Pierre är ansvarig. Han är kapten på skeppet, så i min roll gäller det att stötta honom, att stötta fysion och stötta spelarna så att de kommer tillbaka, säger sportchefen Jean Balawo till tidningen.

Missnöje inom truppen

Stora delar av truppen dras med skador eller är slitna. På onsdagens träning deltog bara sex spelare och flera i truppen är missnöjda med den hårda träningen, skriver Aftonbladet.

Balawo säger till tidningen att han fortfarande har förtroende för Pierre Fondin.

– Upplevs det att vi kör för hårt kanske frågan i stället är varför vi går sönder. Inte att han kör för hårt. Behöver vi kolla på vissa bitar, så att vi förstärker spelarnas fysik och mentalitet?