Tyresös tränare lämnar klubben

Publicerad

Han skulle leda Tyresö till seger i damallsvenskan. Men nu hoppar Stefan Fredriksson av som tränare för stjärnlaget, precis som FotbollsExpressen.se tidigare avslöjade.

– Jag har jobbat för mycket för länge och har inte den rätta energin att fortsätta, säger Stefan Fredriksson.

Stefan Fredriksson kom till Tyresö i november 2010. I år satsade klubben hårt och värvade bland annat superstjärnan Marta. Det uttalade målet är att vinna damallsvenskan och laget leder också serien efter sju omgångar. Men jakten på seriesegern sker i fortsättningen utan Stefan Fredriksson.

"Två småbarn hemma"

När han ringer upp FotbollsExpressen.se presenterar han sig som "före detta tränare för Tyresö".

Anledningen till avhoppet är brist på tid och energi.

– Jag har under många år jobbat lite för hårt. Nu när jag har fått ytterligare ett barn, jag har två småbarn hemma, så är det inte riktigt förenligt att vara elittränare och småbarnsförälder samtidigt, säger Stefan Fredriksson.

Med alla värvningar av stjärnspelare har förväntningarna på laget ökat rejält, men det är inte därför han väljer att lämna tränaruppdraget.

– Det har absolut inget att göra med mitt avhopp, men det är klart att vi har höga förväntningar på oss. Det är också roligt att folk tror saker och ting om oss, med all rätt.

"Vi leder serien"

Ökade förväntningar på laget har lett till mer att göra som tränare och det i kombination med födseln av ett till barn gör att han väljer att kliva av.

– Det är klart att arbetsbelastningen har blivit högre med mycket mer medier och mycket mer spelare från olika landslag och kordinering av träningar. Jag har haft åtta olika landslag att ta hänsyn till. Arbetsbördan har inte blivit mindre från fjolåret om man säger så.

Vad tycker du om säsongen som har gått?

– Jag tycker att den har gått helt okej. Vi leder serien och har släppt in oerhört lite mål. De höga förväntningarna gör ibland att folk tror att vi kommer spela "Barça-fotboll" hela tiden och vinna med fyra-fem mål varje match, det gör ju inte de heller ibland. Jag är absolut nöjd.

Upplever du att allt har fungerat bra i laget?

– Ja, absolut. Det tycker jag definitivt. Jag är otroligt nöjd med tjejerna, laget och klubben på alla vis.

Enligt uppgifter till FotbollsExpressen.se har det funnits missnöje bland spelarna, upplever du att det har varit så?

– Nej, det har det inte. Sådant figurerar väl alltid när det händer sådana här grejer.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag